Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRILE lui Cozmin Gușă: Ce stă în spatele contractelor publice

4tuning.ro
spaga

Cozmin Gușă a făcut declarații incendiare despre culisele contractelor lucrărilor publice. Analistul politic a spus că din toate anchetele se vede ce primeau oamenii de afaceri în schimb: contracte cu Consiliul Judeţean, cu Primăria, cu anumite ministere.

"Ei făceau lucrarea prost pentru că atunci când dai o şpagă înainte, practic profitul pe care tu l-ai fi realizat făcând lucrarea bine l-ai dat şpagă. Atunci faci lucrarea prost şi mai ieftin ca să îţi rămână şi ţie un profit. Deci, cei care generau acest dezastru pentru România prin lucrări prost făcute au fost la două capete: omul politic, cu pixul în mână, cu decizia, şi omul de afaceri care a acceptat acest joc. În momentul în care dai jumătate din sumă şpagă o să faci o lucrare foarte proastă", a explicat analistul politic la Realitatea.

Citește și: Tăriceanu explică cum era să ajungă coleg de partid cu Macovei

Cozmin Guşă a mai precizat că acesta este şi motivul pentru care la fiecare lucrare mare se face act adiţional. "Nu vorbesc aici despre mega-scandalurile gen Bechtel în care ne-am pus în genunchi şi am dat un mega-contract pentru Autostrada Transilvania, care nici astăzi nu s-a făcut, fără licitaţie şi fără răspundere. E un mare dezastru! Tu crezi că mulţi dintre ei, cu care sunt prieten şi o recunosc oricând, cum ar fi Nicu Niro sau Dorin Cocoş sunt cei care au luat cea mai mare parte din banii din tranzacţii? Crezi? Nici vorbă? Banii mulţi sunt în altă parte. Şi este o complicitate generalizată despre care nu se discută. Cine ştie câţi martori totali conspiranţi sunt în acel dosar? Şi cine ştie ce urmează în următorul dosar care se instrumentează acum?", a afirmat Cozmin Guşă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.