Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile lui Donald Trump: Kim Jong Un a expus trupul decapitat al unchiului său

dw.com
Jang Song-Thaek Coreea de Nord Kim Jong un

Trupul decapitat al unchiului liderului nord-coreean Kim Jong Un a fost expus ca să fie văzut de înalţi responsabili ai regimului de la Phenian, susţine preşedintele american Donald Trump într-o nouă carte, informează vineri AFP, scrie Agerpres.

"El şi-a ucis unchiul şi i-a plasat trupul pe scările" unei clădiri oficiale, i-a spus Donald Trump jurnalistului de investigaţie Bob Woodward, a cărui nouă lucrare, intitulată "Furie" (Rage), urmează să fie publicată pe 15 septembrie.

"Capul i-a fost tăiat şi pus pe piept", a continuat preşedintele american, potrivit unor fragmente din carte pe care AFP le-a putut consulta.

Jang Song-Thaek, unchiul prin alianţă al liderului nord-coreean, considerat la acea dată numărul doi al regimului, a fost executat în decembrie 2013, oficial pentru că "a trădat naţiunea".

Coreea de Nord nu a precizat niciodată în ce fel a fost executat Jang Song-Thaek, mai multe versiuni, toate extrem de atroce şi adesea contradictorii, circulând în mass-media.

Versiunea preşedintelui american - care pare că a dorit să arate apropierea lui de liderul nord-coreean - este prima care face referire la o decapitare a unchiului prin alianţă al lui Kim Jong Un.

Kim "îmi spune tot. El mi-a spus tot", susţine preşedintele american în această carte, care este o urmare a cărţii "Frică. Trump la Casa Albă", publicată de Woodward în 2018.

Jurnalistul de investigaţie Bob Woodward a intrat în posesia a 25 de scrisori "niciodată făcute publice până acum", pe care şi le-au scris cei doi lideri, potrivit casei editoriale americane Simon&Schuster.

În scrisorile lor, "Kim descrie legătura dintre cei doi lideri ca fiind demnă de 'un film fantastic', în timp ce liderii se lansează într-un menuet diplomatic extraordinar", afirmă editorul pe pagina de pe Amazon consacrată cărţii.

Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit de trei ori, prima dată cu prilejul unui summit istoric în iunie 2018, la Singapore.

Cu toate acestea, negocierile asupra denuclearizării Coreei de Nord nu au progresat deloc şi sunt chiar într-un punct mort după eşecul celui de-al doilea summit, în februarie 2019, la Hanoi.

Bob Woodward este cunoscut pentru dezvăluirile sale asupra afacerii Watergate, care a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon în 1974.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.