Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EXCLUSIV - Troc avansat în PSD: Locuri eligibile la parlamentare, la schimb cu securizarea unor primării importante (surse)

PSD
Marcel Ciolacu Congres PSD

Liderii filialelor PSD și conducerea centrală a partidului au discutat, joi, în ședința Consiliul Politic Național (fostul CEX), despre avantajele și dezavantajele parafării de către partid a unei alianțe pentru alegerile parlamentare.

Trendul în PSD este să NU se meargă pe alianțe la parlamentare, au declarat surse social-democrate participante la ședință, pentru ȘTIRIPESURSE.RO. 'Dacă facem alianțele, trebuie să dăm câte un loc eligibil în fiecare județ și e prea mult”, au declarat sursele citate.

O idee avansată de Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național, a fost ca PSD să le ceară celor de la PPU-SL, care ar vrea alianță cu PSD la parlamentare, ca Neculai Onțanu și Cristian Popescu Piedone să facă non-combat în sectoarele 2 și 5, pentru a ajuta candidații PSD să câștige cele două primării. „Onțanu și Piedone ne fac probleme”, spun sursele citate. „Doar Băluță își câștigă sigur mandatul, restul - la bătaie”, au adăugat sursele din PSD, cu referire la Daniel Băluță, primarul PSD din sectorul 4.

O nemulțumire a mai multor lideri județeni a fost că partide precum ALDE, PPU-sl și Pro România, care ar vrea o alianță cu PSD la parlamentare, la alegerile locale „au avut toți o strategie împotriva noastră”.

„Ciolacu a spus că Tăriceanu e cel mai înțelegător. Totuși, e posibil cu ALDE să nu se meargă pe alianță, ci să vină ei pe listele noastre”, au relatat surse din PSD.

În ceea ce-i privește pe prim-vicepreședinții PSD, Gabriela Firea nu s-a poziționat ferm pro sau contra unei alianțe la parlamentare, iar Sorin Grindeanu a așteptat să audă părerile și la finalul ședinței a spus că înclină și el să nu fie alianțe.

Marcel Ciolacu nu a mai susținut cu aceeași tărie ideea unei alianțe, au mai declarat sursele citate.

Informal, la ședința PSD de joi s-a mai avansat o teorie: Dacă PSD le dă din start cu flit celorlalte partide, după alegerile locale acestea s-ar putea răzbuna și să facă alianțe anti-PSD în Consiliile Locale și Consiliile Județene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.