Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile primarului general despre Poliția Călare. Detalii surprinzătoare

jurnalul.ro

Mai toți bucureștenii au văzut în ultimii ani la evenimentele importante un dispozitiv al Poliției Comunitare București - Poliția Călare. Ce nu se știa până acum este faptul că NU prea este poliție, iar efectivele de acolo sunt de fapt personal angajat al unei firme care face pe poliția călare la prețuri exorbitante fără nici un fel de licitație.

Vezi și: Un cunoscut jurnalist, acuzat că ar fi ofițer acoperit: Va începe un mic măcel, DNA și-a băgat nasul

”M-am abtinut sa vorbesc pana acum de acest subiect, mi s-a parut corect sa il astept sa vina din concediu pe domnul Tancu, directorul Politiei Locale Municipale, pentru a-i spune ca mi s-a mai semnalat acest subiect, am trimis corpul de control al Primarului General, sa realizeze un control, se observase ca se mai realizase si anul trecut un audit,  pe timpul domnului Sava si nu s-au luat masuri, este un contract inca din anul 2009 reactualizat in fiecare an., pana in zilele noatre.”, a spus primarul general Gabriela Firea la B1TV.

Primarul general susține că după mari eforturi a aflat de fapt ce era cu acest efectiv  - Poliția Călare și mai ales cât costă ”afacerea”:

”Pe luna bucureștenii plătesc din banii lor o sumă, se dau o 81 000 euro/ luna adică 1 mil euro pe an, pentru 40 cai si calaretii aferenti print-o procedura ilegala din 2 puncte de vedere:

Vezi și: RUPTURĂ mare în PSD! Un important lider și-a dat DEMISIA: 'Nu vreau să fiu părtaș la EȘEC'

1.persoanele respective functioneaza ca si politisti locali dar nu au nici pregatirea, nici experienta necesare si impotriva legii comunitare.

Sunt angajatii firmei, se imbraca in uniforme care seamana ca si cele ale politistilor comunitari, activitatea de contyraventie, de a da amenzi sau de a pastra ordinea publica nu poate fi data prin lege de la Politia Locala catre o entitate private, este impotriva legii;

2.Suma este foarte mare si ar fi trebuit sa se realizeze licitatie, ce este peste 30 000 euro trebuia sa fie licitatie publica deschisa.

Amaraciunea este ca am constatat ca PMB prin ALPAB are 35 cai, pe care ii ingrijeste, care sunt sanatosi, care ar putea fi pusi la dispozitia politistilor comunitari, daca avem nevoie, care au si studii si experienta si atestat potrivit legii si au responsabilitate, si sa faca servicii de Politie Calare fara a da 1 milion euro pe an.

In acest moment, acesti cai sunt pusi la dispozitia unor asociatii, fundatii care fac terapie pe copii cu anumite deficiente, pentru copii de placere, pentru a face calătorii, a petrece timpul intr-un mod placut,  in parcuri, acestia pot fi pusi la dispoz Politiei Locale gratuit.

Citeşte şi: Papa Benedict rupe tăcerea despre retragerea sa: Ce l-a făcut să renunțe la pontificat / VIDEO

Am primit aceste semnale, nu poti afla in două luni tot ce intampla in maruntaiele si dedesubturile unei primarii asa de mari. Am trimis Corpul de Control al primarului general, s-a refuzat sa se puna la dispozitia Directorului Corpului de Control contractul, a trebuit sa semnez personal o Dispozitie si am aflat ceea ce inteleg ca ati aflat si dumneavoastra.”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și: Dragnea acuză PRU de legături cu Rusia/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.