Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluirile unei jurnaliste: Donald Trump a aruncat documente în WC-urile de la Casa Albă şi a rămas în contact cu Kim Jong Un, după ce a plecat de la putere

trump kim trump

Donald Trump ar fi aruncat în toaletă documente oficiale, potrivit unei cărţi de dezvăluiri care urmează să apară în toamnă, din care site-ul Axios dezvăluie joi fragmente, în contextul în care felul în care miliardarul şi-a gestionat arhiva prezidenţială provoacă dezbateri în Statele Unite, relatează AFP.

Jurnalista vedetă de la The New York Times (NYT), Maggie Haberman, scrie în această carte - ”Confidence Man” - care urmează să apară la 4 octombrie, că bogatul republican şi-a asigurat apropiaţii că a rămas în contact cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un după ce a plecat de la Casa Albă.

Jurnalista scrie că, în timpul preşedinţiei Trump, angajaţi de la Casa Albă au găsit în mai multe rânduri toaletele apartamentelor fostului locatar înfundate cu bucăţi de hârtie tipărită, scrie news.ro.

Donald Trump dă asigurări, într-un comunicat, că această informaţie ”a fost inventată de o jurnalistă în căutare de publicitate”.

Această devăluire este publicată după ce Arhivele Naţionale americane, însărcinate cu păstrarea documentelor preşedinţilor americani, au cerut justiţiei americane să deschidă o anchetă împotriva lui Donald Trump, dezvăluie The Washington Post (WP).

Felul în care miliardarul şi-a gestionat arhivele prezidenţiale a fost pus în discuţe în mai multe rânduri în ultimele săptămâni, scrie news.ro.

Instituţia a anunţat luni că a fost nevoită să se ducă în Florida pentru a recupera 15 cutii cu documente pe care Donald Trump le-a luat cu el când a plecat de la Casa Albă, la sfârşitul mandatului, în ianuarie 2021.

În virtutea unei legi din 1978, preşedinţii americani sunt obligaţi să-şi trimită la Arhivele Naţionale e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru.

Arhivele Naţionale au dezvăluit tot săptămâna trecută că miliardarul obişnuia să-şi rupă unele dintre documentele de lucru - altă practică interzisă de legea din 1978.

Altă dezvăluire din cartea lui Maggie Haberman priveşte relaţia lui Donald Trump cu Kim Jong Un, care ar fi continuat după înfrângerea republicanului în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, potrivit unor confidenţe făcute de către miliardar unor apropiaţi.

Fostul preşedinte a catalogat drept ”scrisori de dragoste” mesajele trimise de către dictatorul nord-coreean, cu care a întreţinut o relaţie diplomatică asiduă, marcată de o întâlnire istorică, în 2019, în Zona Demilitarizată (DMZ) care desparte cele două Corei.

Donald Trump a făcut obiectul multor cărţi de dezvăluiri, după ce a plecat de la putere, semnate fie de către jurnalişti, fie de către foşti apropiaţi de-ai săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.