Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties se pregăteşte de o listare la BVB

bvb

One United Properties, cel mai mare dezvoltator de proiecte rezidenţiale de lux din România, se pregăteşte să demareze o ofertă publică iniţială la începutul lunii iunie, aceasta urmând să fie prima nouă listare pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti în ultimii trei ani, transmite Bloomberg.

Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties, a precizat că firma va începe întâlnirile cu investitorii încă de săptămâna aceasta şi a început să lucreze la prospectul de listare, potrivit agerpres.ro.

"Piaţa românească de capital are un potenţial bun de creştere. Vrem să contribuim la dezvoltarea unei pieţe solide şi sustenabile", a declarat Victor Căpitanu. Potrivit acestuia, One United va analiza şi oportunităţi de extindere peste hotare. "Intenţionăm să utilizăm sumele generate de pe urma acestei oferte pentru dezvoltarea de noi proiecte rezidenţiale sau proiecte mixte, cu un accent pe clienţii cu venituri peste medie, unde vedem cle mai mare potenţial de creştere", a spus Victor Căpitanu.

După ce anul trecut a fost îmbunătăţită la statul de piaţă emergentă de către FTSE Russell, bursa de la Bucureşti are dificultăţi în a atrage noi emitenţi şi a creşte lichiditatea.

Doi foşti bancheri de investiţii, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, deţin 75% din acţiunile One United Properties. Cei doi intenţionează să păstreze pachetul majoritar de acţiuni şi după IPO. Mărimea exactă a ofertei va fi decisă după întâlnirile cu investitorii.

În prezent, One United Properties dezvoltă peste 4.000 de apartamente de lux şi mai multe clădiri de birouri în Bucureşti. Compania intenţionează să devină cel mai mare dezvoltator imobiliar din România, o piaţă dominată de jucători străini precum NEPI Rockcastle Plc şi Globalworth Real Estate Investments.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.