Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvoltatorul imobiliar Qualis Properties a listat prima sa emisiune de obligațiuni la bursă

bvb

Dezvoltatorul imobiliar din Brașov Qualis Properties a listat prima sa emisiune de obligațiuni la Bursa de Valori București (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (MTS). Obligațiunile sunt tranzacționate, din 9 aprilie, sub simbolul QUAL24E, anunță MEDIAFAX.

Qualis Properties a derulat în luna ianuarie un plasament privat prin care a atras de la investitori aproape 2,1 milioane euro, prin vânzarea de obligațiuni cu maturitate de 3 ani și o dobândă fixă de 9% p.a., plătibilă trimestrial. Cele 20.937 de obligațiuni au o valoare nominală de 100 euro/ obligațiune și au fost cumpărate de 51 de investitori, dintre care 49 de persoane fizice și 2 persoane juridice.

Prin emisiunea de obligațiuni corporative, Emitentul are în vedere realizarea unei investiții prin achiziția unui teren în valoare de 5,3 milioane euro, pe care intenționează să realizeze un proiect premium cu 700 de apartamente și 13.000 mp de spații comerciale. Termenul de începere a lucrărilor este luna august 2021, iar termenul de finalizare a proiectului este decembrie 2024 (proiectul cuprinde 9 blocuri). Qualis Properties estimează că valoarea de piață a proiectului va fi de aproximativ 70 milioane de euro.

Societatea dezvoltă proiecte rezidențiale începând cu anul 2017, în zone cu o bună dinamică a dezvoltării în municipiul Brașov, iar proiectele rezidențiale s-au realizat etapizat. În prezent, Qualis Properties are două proiecte rezidențiale în derulare în cartierul Tractorul, din Brașov, cu o valoare cumulată de piață de 54 milioane de euro.

Societatea este in curs de achiziție (faza de antecontract – avans 75% achitat) a unui teren cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp în zona Centrul Civic din Brașov, în vederea dezvoltării unui ansamblu de locuințe destinat clienților cu venituri peste medie. Valoarea de piață a proiectului este estimată la peste 60 milioane euro.

Totodată, strategia companiei vizează extinderea activității și pe zona de case individuale, în zona metropolitană a Brașovului, acoperind nevoia rezidenților pentru locuințe mai mari, cu curte proprie și facilități moderne. Societatea țintește și sectorul industrial, în acest sens achiziționând în iulie 2020 un teren de 39.150 mp în zona intravilan a Municipiului Brașov, zona cartierului Triaj, unde intenționează să dezvolte, în etape, în funcție de cerere, un stoc de aproximativ 20.000 mp hale cu destinație de închiriere.

În perioada 2017-2020, Qualis Properties a înregistrat o creștere accelerată a cifrei de afaceri plecând de la o valoare de 231.679 lei în anul 2017 și ajungând la 20,4 milioane lei la finalul anului trecut. Societatea a înregistrat anul trecut un profit net de 2,9 milioane lei (-17% față de 2019), iar pentru acest an estimează un profit net de 6,1 milioane lei, la o cifră de afaceri de 40,2 milioane lei (aproape dublu față de 2020).

Qualis Properties are un capital social de 90.000 de lei, divizat în 90.000 de acțiuni, cu o valoare nominală de 1 leu/ acțiune. Antreprenorul Cătălin Dumitru Mândru este proprietarul societății, deținând în nume propriu 95% din acțiuni, iar prin firma Kron Build SRL diferența de 5%.

SSIF BRK Financial Group a intermediat plasamentul privat și, totodată, admiterea la tranzacționare a obligațiunilor societății pe SMT-ul BVB, în calitate de Consultant Autorizat. BRK Financial Group va continua să asiste Qualis Properties în următoarele 12 luni, ulterior listării obligațiunilor, pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și informare a investitorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.