Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber îşi extinde activitatea la nivel internațional și inaugurează un studio de creaţie în Mexic

University of Rochester
jocuri video

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber îşi extinde activitatea la nivel internaţional şi inaugurează un birou în Guadalajara (Mexic) după o fuziune cu studioul independent KaraOkulta.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei din România, transmis luni AGERPRES, deja Amber a început recrutarea pentru noul studio, dorind să angajeze 100 de specialişti până la sfârşitul anului. Posturile scoase la concurs sunt pentru toate disciplinele de dezvoltare, cu focus pe artă, design, game engineering şi testare.

Citește și: NEBUNIA de la granițe CONTINUĂ: Aproape 100.000 de oameni, la vămile României, în 24 de ore

"Această mişcare întăreşte prezenţa Amber în Mexic, după ce studioul românesc a deschis un nou sediu în Guadalajara la începutul acestui an. KaraOkulta este un dezvoltator de jocuri şi aplicaţii mobile în care lucrează 15 specialişti. Studioul mexican a colaborat cu Amber la sfârşitul anului 2019 la dezvoltarea jocului casual Toy Blitz. Parteneriatul a fost un succes astfel încât cele două companii au decis să-si unească forţele. Echipa se va alătura Amber Mexic în hub-ul Ciudad Creativa Digital. Considerat un "Silicon Valley" al Mexicului, Guadalajara devine un pilon important în dezvoltarea de produse media digitale", se menţionează în comunicatul citat.

Înfiinţată în anul 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport. Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se află: Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company.

Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de succes ca "Sky: Children of Light" sau "Gorogoa".

Citește și: Poveste FABULOASĂ cu Ion Țiriac și Ilie Năstase: Băi, tâmpitule! Ai băgat benzină?

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România, conform clasamentului Inc. 5000 Europe şi #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles şi Guadalajara.

Compania a raportat, în 2019, o cifră de afaceri de 57,85 milioane de lei (13,65 milioane de dolari). La ora actuală, în Amber lucrează peste 500 de specialişti, iar compania se aşteaptă să depăşească 600 de angajaţi, până la finalul anului.

KaraOkulta este un studio dezvoltator de jocuri mobile cu sediul în Guadalajara, Mexic, specializat în crearea de jocuri video, MVP-uri şi produse proprii, dezvoltare de aplicaţii, licenţiere a propriilor proprietăţi intelectuale şi community crowd publishing. Studioul a dezvoltat o serie de jocuri, cum ar fi: Trigger Runners, Soulgate, Paper Brawlers şi Flightout.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.