Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGASPC Suceava solicită ridicarea carantinei la centrul social de la Sasca

bbj.hu
carantina

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, au fost externaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ultimii trei beneficiari ai centrului social de la Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii, după ce testele la SARS-CoV-2 au ieşit negative, iar în centru nu mai există nicio persoană diagnosticată cu COVID-19, în prezent, potrivit Agerpres.

"Miercuri, după negativarea testelor, au fost externaţi cei trei beneficiari ai centrului de la Sasca internaţi la Spitalul Judeţean Suceava. Astfel, niciun beneficiar al centrului nu mai este infectat cu SARS-CoV-2", a spus preşedintele CJ Suceava.

El a precizat că, având în vedere această situaţie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, aflată în subordinea CJ Suceava, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică iniţierea procedurilor pentru ieşirea centrului din carantină. Iniţial, în luna aprilie, la acest centru fuseseră confirmaţi cu coronavirus nu mai puţin de 242 de beneficiari şi 59 de angajaţi.

Pe de altă parte, Flutur a anunţat că, marţi, la SJU Suceava s-a finalizat instalarea staţiei de osmoză inversă necesară pentru dializa pacienţilor cu COVID-19.

Potrivit lui Flutur, acest lucru permite ca, începând de miercuri, să fie separate circuitele funcţionale COVID şi non-COVID şi pentru pacienţii dializaţi.

''S-a făcut încă un pas spre revenirea, în etape, a activităţii Spitalului Judeţean Suceava la normalul dinaintea pandemiei'', a mai spus Flutur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.