Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGASPC Vaslui, premiată pentru rezultatele deosebite în privinţa dezinstituţionalizării copiilor cu dizabilităţi

www.playtech.ro
Centru dgaspc

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a fost premiată în cadrul Galei "Dreptul de a fi dezinstituţionalizat", organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, au informat, marţi, reprezentanţii instituţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DGASPC Vaslui, la categoria "Copii", instituţia s-a clasat pe locul al doilea la nivel naţional, cu un număr de 28 de reintegrări ale copiilor cu dizabilităţi ocrotiţi în sistemul de protecţie specială.

"Distincţia de merit acordată de către Consiliul de monitorizare şi Comisia pentru drepturile omului din Senatul României certifică consistenţa activităţii derulate de DGASPC Vaslui. Însă reuşitele profesionale nu ar fi posibile fără sprijinul permanent al Consiliului Judeţean, al instituţiilor locale care interferează cu zona asistenţei sociale şi, nu în ultimul rând, al organizaţiilor neguvernamentale. Ne onorează că ne situăm în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte procesul de dezinstituţionalizare a copiilor cu dizabilităţi şi vă asigur că recunoaşterea publică a rezultatelor muncii colectivului de specialişti pe care îl coordonez constituie o validare a modului de lucru şi a dedicării dincolo de graniţele profesionalismului", a afirmat directorul general al DGASPC Vaslui, Dragoş Cazacu, potrivit Agerpres.

Directorul general adjunct al instituţiei, Roxana Hriscu, a subliniat că reforma în domeniul dezinstituţionalizării copiilor la nivelul judeţului Vaslui s-a finalizat în anul 2007 prin închiderea ultimului centru de plasament de tip clasic, astfel încât, în prezent, copiii beneficiari ai unei măsuri de protecţie specială sunt îngrijiţi în familia extinsă, substitutivă sau în case de tip familial.

"În ceea ce priveşte sistemul de protecţie a persoanei adulte cu dizabilităţi, la acest moment, asigurăm servicii de găzduire pentru 600 de rezidenţi. De aproximativ patru ani suntem într-un amplu proces de restructurare în acest domeniu, sens în care am accesat toate oportunităţile de finanţare şi implementăm proiecte în valoare de peste 65.000.000 lei care au drept scop închiderea centrelor de mare capacitate şi înfiinţarea de servicii alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate pentru persoanele adulte cu dizabilităţi", a precizat Roxana Hriscu.

Cu prilejul Zilei internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, Consiliul de monitorizare a implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din Senatul României au organizat, la Palatul Parlamentului, Gala "Dreptul de a fi dezinstituţionalizat", eveniment în cadrul căruia au fost decernate premii direcţiilor de asistenţă socială care au înregistrat cele mai multe exemple de succes în procesul de reintegrare a copiilor şi persoanelor adulte cu dizabilităţi în perioada 2019-2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.