Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaconul Răzvan-Mihai Ciubotariu, membrul Grupului Psaltic Tronos și slujitor al Catedralei Patriarhale, a fost hirotonit preot de către PS Varlaam Ploieșteanul

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, l-a hirotonit întru preot pe diaconul Răzvan-Mihai Ciubotariu, slujitor al Catedralei Patriarhale și membru al Grupului Psaltic ”Tronos”.

La momentul rânduit, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit înțelesurile du­hov­nicești ale pasajului evanghelic lecturat (Ioan 5, 1-15) ce relatează minunea vindecării paraliticului de la scăldătoarea Vitezda.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit câteva cuvinte despre noul preot: „Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel am hirotonit în treapta preoției pe părintele diacon Răzvan Ciubotariu pe care dumneavoastră îl cu­noaș­teți de foarte multă vreme. Timp de cinci ani a fost psalt la strana Catedralei Patriarhale, iar în următorii nouă ani a slujit ca diacon cu multă evlavie, pricepere și bună-cuviință. Părintele Răzvan-Mihai are o sănătoasă conștiință de slujitor al Bisericii. Deși de 14 ani se află în slujba acestui sfânt lăcaș, nu s-a lăsat cuprins de rutină și de obișnuință. Îi dorim o lucrare pastorală binecuvântată de Dumnezeu, cu roade multe, la parohia unde a fost rânduit preot de Preafericirea Sa. De asemenea, părintele rămâne în continuare un membru al Grupului psaltic «Tronos», fiind un iubitor al slujbelor frumoase și al cântării tradiționale psaltice în Biserica noastră”.

Alături de noul preot a fost și familia acestuia.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

La începutul Sfintei Liturghii, la care a luat parte și Gigi Becali, patronul FCSB, cu binecuvântarea părinților Catedralei Patriarhale, a citit din Ceaslov și a rostit Psalmul 50.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.