Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Șoșoacă a ajuns vedetă internațională: Ministrul de Externe al Italiei a intervenit, politicienii din Peninsulă cer PEDEPSIREA României

fanatik.ro
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă a ajuns vedetă internațională, după scandalul cu o jurnalistă din Italia! La Roma, până și ministrul de Externe al Italiei, controversatul Luigi Di Maio, a dat ordine pentru a se elucida bătaia de la București în care a fost implicată senatoarea și o jurnalistă de la RAI, Lucia Goracci.

La ordinele ministrului Di Maio, ambasadorul Italiei în România a cerut guvernului României lămuriri imediate după incidentul de la București împotriva jurnalistei RAI, Lucia Goracci, și a echipajului acesteia, transmite Ministerul de Externe al Italiei.

Citește și: Italia a dat ordin României să lămurească scandalul Diana Șoșoacă

Rainews.it scrie că ”La București, o echipă RAI, din care făcea parte jurnalista Lucia Goracci, a fost atacată în biroul unui senator anti-vaccin și ținută ore în șir într-o secție de poliție, fiind eliberată abia după o intervenție a ambasadei Italiei în România. Ambasadorul și-a exprimat surprinderea și nemulțumirea, și a cerut autorităților române competente să investigheze cele întâmplate.

Ministerul de Externe a condamnat în termeni duri incidentul prin subsecretarul pentru Afaceri Externe, Della Vedova, care i-a transmis ambasadorului României în Italia „dezaprobarea fermă a guvernului”, iar ambasadorul „a asigurat că autoritățile române urmăresc problema cu atenția și rigoarea necesară” și” o măsură restrictivă „ar fi fost emisă pentru soţul parlamentarului. Potrivit unor surse diplomatice, intervenția ambasadei Italiei în România ar fi fost providențială pentru eliberarea jurnalistei Rai, Lucia Goracci, și a echipajului acesteia.

Citește și: BREAKING - REACȚIA DURĂ a lui Nicolae Ciucă în scandalul dintre Diana Șoșoacă și jurnaliștii Rai 1

„Povestea colegei RAI, Lucia Goracci, închisă într-o cameră, după ce a încercat să intervieveze un parlamentar anti-vaccin din România necesită o intervenție a celor mai înalte autorități ale Uniunii Europene”, a spus Raffaele Lorusso, secretar general al Fnsi.

„Libertatea presei și dreptul presei - a adăugat el - sunt pietre de temelie ale actului constitutiv al Uniunii. Niciun stat membru nu i se poate lăsa să calce și să încalce aceste principii, fără o reacție dură din partea Parlamentului și a Comisiei Europene, care trebuie urmată de o sancțiune adecvată. Avem speranța ca și guvernul italian să ia măsuri în toate forurile pentru a obține măsuri juste și inevitabile împotriva României, țară membră a UE, și pentru a restabili respectul pentru dreptul jurnaliștilor de a informa și a cetățenilor să fie informați, ca pilon al democrației”, mai titrează sursa citată.

Citește și: ULTIMA ORĂ Poliţia Capitalei dă noi detalii despre bătaia dintre Diana Șoșoacă și jurnalista din Italia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.