Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Păun, Administrația Prezidențială: 'Institutul Clinic Fundeni constituie un bun exemplu al îmbinării tradiţiei cu modernitatea'

internarefundeni.wordpress.com
institutul fundeni

Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun a declarat că Institutul Clinic Fundeni constituie un bun exemplu al îmbinării tradiţiei cu modernitatea, având şase decenii de activitate în slujba pacientului şi o viziune orientate spre prevenţie, cercetare, spre standarde internaţionale de diagnostic şi tratament, potrivit agerpres.ro.

Ea a participat la un eveniment prin care s-a marcat împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea Institutului Clinic Fundeni.

"Viitorul în medicină înseamnă cercetare, inovare, educaţie pentru sănătate. Institutul Clinic Fundeni constituie un bun exemplu al îmbinării tradiţiei cu modernitatea, având şase decenii de activitate în slujba pacientului şi o viziune orientate spre prevenţie, cercetare, spre standarde internaţionale de diagnostic şi tratament. (...) Prin modelul de responsabilitate în slujba unei cauze nobile pe care-l reprezentaţi insuflaţi motivaţie în rândul tinerei generaţii de profesionişti din domeniul medical şi încrederea că putem privi cu optimism spre viitorul sistemului de sănătate românesc", a spus Păun.

În opinia sa, 60 de ani de la înfiinţarea I.C. Fundeni înseamnă 6 decenii de competenţă, transparenţă, echitate, eficienţă şi eficacitate în identificarea şi soluţionarea nevoilor pacienţilor.

Ea a amintit că, în semn de apreciere pentru profesionalismul şi pentru valorile promovate în rândul tinerei generaţii de profesionişti din domeniul sănătăţii, preşedintele României a acordat în luna aprilie ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Institutului Fundeni.

"De prea puţine ori vorbim despre excelenţă în medicina românească şi trebuie să recunoaştem că avem poveşti de succes, în special din sfera profesioniştilor în sănătate şi a managerilor de spitale. Aceste modele de bune practici trebuie recunoscute şi valorificate (...), iar convingerea mea este că, punând mai des în lumină aceste poveşti de succes, putem obţine un efect de multiplicare", a arătat ea.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a declarat că această aniversare reprezintă atât o recunoaştere a perfomanţelor şi succeselor medicale obţinute de-a lungul anilor, cât şi oportunitatea de a privi spre viitor şi a crea o lume mai bună şi mai sigură.

"Progresele din domeniul sănătăţii sunt cu adevărat extraordinare. (...) E necesară o abordare integrată a medicinei clasice cu cea digitală. Israel e azi un lider mondial în domeniul inovaţiilor şi cercetării medicale. (...) Am reuşit să dezvoltăm tehnologii şi tratamente care îmbunătăţesc şi salvează viaţa a milioane de oameni din întreaga lume. Vom continua să investim în sectorul medical şi suntem încântaţi să realizăm acest lucru. România e un prieten apropiat cu care avem numeroase parteneriate, unele dintre ele fiind în domeniul medical, în domeniul sănătăţii. Cu o mare experienţă în implementarea tehnologiilor IT în domeniul sănătăţii, Statul Israel rămâne un prieten solid", a adăugat ambasadorul.

I. C. Fundeni numără 1.100 de paturi şi 2.170 de angajaţi, dintre care 22% reprezintă cadrele didactice universitare, majoritatea acestora activând în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

În ultimii 10 ani, Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti a cunoscut transformări radicale din punct de vedere al modernizării şi retehnologizării sale. O scurtă radiografie analitică a unei investiţii de aproximativ 60 de milioane de lei este atribuită reparaţiilor capitale şi modernizărilor în arii precum Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal, Sala de Aşteptare Pacienţi, Camera de Primiri Urgenţe sau Secţiile de Neurologie. Acestor investiţii li se adaugă cele 129 de milioane de lei în dotări cu aparatură medicală, dar şi alte 43 de milioane de lei care au contribuit la dezvoltarea Centrului de Cercetare Ştiinţifică Medicală, se arată într-un comunicat.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte transplantul renal, statistica arată peste 1.950 de intervenţii efectuate (1997-2019) la I.C. Fundeni, transplantul hepatic - peste 950 de intervenţii (2000-2019), iar referitor la transplantul medular, procedeu demarat în anul 2001, numărul intervenţiilor a depăşit 1.500.

Mai mult, anual, Institutul Clinic Fundeni înregistrează peste 65.000 de pacienţi în regim de spitalizare continuă, 90.000 în regim de spitalizare pentru o singură zi, în timp ce camerele de gardă cuantifică pe parcursul unui an peste 160.000 de consultaţii. Totodată, la nivelul Institutului, pentru aceeaşi perioadă de timp, statistica arată un număr de aproximativ 6,4 milioane de analize şi investigaţii de laborator şi imagistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.