Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Şoşoacă dă replica în scandalul momentului

Agerpres
Diana Sosoaca

Diana Şoşoacă dă replica în scandalul momentului

După ce au apărut ştiri și comentarii despre şcoala de vară a partidului S.O.S. România de la Rânca, unde s-a predat faptul că limba latină se trage din limba română, replica senatorul Diana Şoşoacă, preşedintele S.O.S. România, nu s-a lăsat aşteptată. ”Pe cine deranjează adevărata istorie a limbii române? Dar Școala de Vară a Partidului S.O.S. România?”, a scris Diana Șoșoacă pe contul ei de facebook.

”În timp ce presa a descoperit adevărata istorie a limbii române, așa cum a fost ea prezentată la cursurile Școlii de Vară a Partidului S.O.S. România de către profesorul Mihai Vinereanu, trebuie spus că această Şcoală de Vară este un model pentru celelalte partide. Spre deosebire de şcolile de vară ale partidelor mai vechi sau mai noi, care se evidenţiază prin chefuri şi beţii, prima şcoală de vară a Partidului S.O.S. România a lansat un nou model: cursuri intensive timp de cinci zile, de dimineaţa până seara, acoperind subiecte diverse, toate foarte serioase, tratate de specialiști în domeniile respective: economie, drept constituţional, istorie, românism, naționalism, civism, civilizatie, plus cursurile despre lupta împotriva manipulării sau cele despre întocmirea de documente pentru partid şi de pregătire pentru alegerile din 2024”, a arătat senatoarea.

Diana Șoșoacă mai scrie că ”presa a descoperit abia acum că la o şcoală de vară se poate vorbi despre originea limbii române (curs susţinut de prof. Mihai Vinereanu), și mulți sunt deranjați de istoria noastră glorioasă. Dacă era ceva de rău despre România sau despre istoria noastră, detractorii s-ar fi bucurat. Dar uite că unii nu suportă că românii au o istorie străveche! Și, în timp ce alții ne ponegresc istoria prin presa străină, noi arătăm lumii adevărata noastră istorie, ascunsă de interesele celor care ne vor învinși și umiliți!”, a apărat ea cursul predat la școala de vară de la Rânca. Potrivit senatoarei, cursul care face acum valuri în presă este cel despre originea limbii române, al prof. Mihai Vinereanu, ”pentru că unii nu vor să ne cunoaștem originea și nu le place să fim mândri de istoria noastră. Un partid nu merită numele de naționalist dacă nu își promovează istoria neamului!”

Diana Șoșoacă mai arată că la aceeași Școală de Vară ”am învățat despre drepturile și obligațiile României în UE, de la finanțistul Eugen Teodorovici, despre tactici de manipulare cu aplicație directă pe campaniile electorale, de la jurnalistul Luis Lazarus, despre Eminescu și Românism, de la jurnalistul Miron Manega, am avut parte de o introducere în filosofia politică (despre curente politice, strategii economice, impactul geopoliticului și resetarea statală) de la jurnalistul, prof de filosofie, Luis Lazarus, am aflat problemele fundamentale ale istoriei românilor de la Prof. Dr. Gică Manole, Prof. Dr. Florin Șandru ne-a prezentat problematica românității în operele lui Dimitrie Cantemir, precum și influențele istoriei și culturii otomane asupra vieții și operei lui Dimitrie Cantemir, dar și adevărul despre Mareșalul Ion Antonescu, iar Conf. Univ. Dr. Alexandru Amititeloaie ne-a prezentat un foarte important curs de Drept constituțional”.

Senatorul Diana Șoșoacă spune chiar că Școala de Vară a Partidului S.O.S. România a fost unică și, așa cum i-au spus mai mulți participanți, merită numele de ”Universitatea de Vară”, comparând-o cu Universitatea de la Vălenii de Munte, a mărețului istoric și politician Nicolae Iorga.

În final, Diana Șoșoacă spune că adversarii au de ce să se teamă și au de ce să fie supărați: ”în timp ce alții cad pe sub mese la școlile de vară, noi am învățat lucruri fundamentale despre limba și istoria noastră!”

Pe de altă parte, senatoarea Diana Șoșoacă a fost aspru criticată de susținătorii AUR, după ce a spus că acea campanie cu spitalul mobil derulat de fostul ei coleg, George Simion, ar fi fost derulat cu acordul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.