Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diana Tușa: Este nevoie de reglementări concrete pentru a eficientiza lupta împotriva dezinformării și propagandei

The Stream
fake news

Joi, 22 martie 2018, în cadrul reuniunii Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Paris, doamna deputat Diana Tuşa, membră a Delegaţiei Parlamentului României la APCE, a avut o intervenţie în cadrul dezbaterii cu tema „Importanța serviciului public de radiodifuziune în contextul știrilor false, agitației și propagandei”.

În intervenția sa, doamna deputat a susținut principalele caracteristici care trebuie implementate în mass-media publică, precum: independența editorială și instituțională, standardele editoriale și etice ridicate, accesul universal și independența în ceea ce privește interesele politice, socio-economice, culturale sau de altă natură. Astfel, parlamentarul român a subliniat importanța bunelor practici ale mass-mediei publice, din cadrul unor state membre ale Consiliului Europei, precum și a contracarării fenomenului de dezinformare și propagandă.

De asemenea, domnia sa a punctat aspecte privind strategiile mass-media publice care trebuie luate în considerare precum: atragerea publicului prin practici de comunicare de calitate și inovatoare; dezvoltarea unor programe specializate care să conțină analize și comentarii privind știrile și propaganda falsă (contra-discurs); stimularea gândirii critice în rândul publicului; dezvoltarea unei comunicări direcționate on-line cu tinerii.

„Este necesar ca reglementările în domeniu să reflecteze și să evidențieze aspectele structurale și mai ample ale provocărilor pe care le ridică dezordinea informațională din mass-media publică. Trebuie create parteneriate pozitive între mass-media publică și alte tipuri de mass-media sau diferiți actori ai acestui domeniu. Totodată, găsirea unor reglementări concrete privind modalitățile de consolidare a capacității mass-mediei publice este absolut necesară, în vederea contrabalansării eficiente a dezinformării și propagandei”, a adăugat domnia sa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.