Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaspora reacționează după postarea Adinei Valean de pe Twitter

ziarulunirea.ro
diaspora
O româncă ține, zilele astea, prima pagină a ziarelor internaționale. Din păcate nu într-o notă pozitivă. Aș spune chiar că imaginea țării noastre este serios șifonată de o postare pe Twitter a Adinei Vălean, comisar european pentru Transporturi. „Cursa Ryanair tocmai a decolat din Minsk spre Vilnius. O veste bună pentru toată lumea, mai ales pentru familiile și prietenii pasagerilor de la bord.”Așa a comentat la un moment dat deturnarea avionului de către autoritățile din Belarus, din ordinul președintelui Alexandr Lukașenko, și arestarea jurnalistului de opoziție, Roman Protasevich.
Adina Vălean a dat dovadă de lipsă de empatie față de jurnalist, față de iubita sa, arestată și ea, uitând că Protasevich este motivul deturnării avionului, nu restul pasagerilor, care, desigur, au fost lăsați să-și continue călătoria.
Pentru această atitudine ea a fost dur sancționată de multe voci europene, cerându-se chiar demisia sa. Poate veți considera că cererea de demisie este excesivă? Vă spun că nu este așa. În țările civilizate, când un politician face o astfel de gafă, prin care demonstrează că desconsideră oamenii, i se arată ușa. Sunt convins că Adinei Vălean îi pasă foarte mult de soarta jurnalistului Roman Protasevich și că postarea de pe Twitter a fost o stângăcie. Mai mult ca sigur nici nu a scris-o ea, ci un consilier care se ocupă de imaginea ei publică. Asta nu o absolvă de vină și trebuie să fie pregătiră să suporte consecințele. Scrie pe pagina de socializare Stefan Voloseniuc, antreprenor roman din Marea Britanie

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.