Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaspora românească din SUA a făcut donații în timp record pentru a ajuta refugiații ucraineni

https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/181107
donatii
Fondurile strânse în cadrul campaniei umanitare pentru refugiații ucraineni care ajung în România, lansată de Ambasada României în Statele Unite ale Americii împreună cu Romanian United Fund, au atins pragul propus de 200.000 de dolari.
“Reușita campaniei umanitare reprezintă un exemplu al solidarității, într-o perioadă dificilă, tragică pentru cetățenii ucraineni care fug din calea războiului. Peste jumătate de milion de ucraineni au trecut granița în România, majoritatea fiind femei și copii, și este de datoria noastră, a tuturor, să îi ajutăm și să îi  protejăm. Ajutorul umanitar acordat persoanelor vulnerabile este modul oamenilor obișnuiți de a lupta împotriva agresiunii ilegale asupra Ucrainei”, a declarat ambasadorul Andrei Muraru.

Ambasada României a inițiat, împreună cu Romanian United Fund, imediat după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei, o strângere de fonduri pentru sprijinirea efortului umanitar de ajutorare a refugiaților din Ucraina care ajung pe teritoriul României. În mai puțin de o săptămână de la lansarea campaniei, fondurile strânse atinseseră pragul propus de 100.000 de dolari, drept urmare pragul a fost crescut la 200.000 de dolari.

Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de alimente, îmbrăcăminte, medicamente și articole de igienă și pentru a oferi adăpost, încălzire și echipamente necesare, precum și sprijin psihologic, educațional și de azil refugiaților ucraineni.
Jumătate din fonduri, în valoare de 100.000 de dolari,  au fost deja acordate către trei organizații non-profit din România: Crucea Roșie, Salvați Copiii și World Vision Romania, cealaltă jumătate urmând a fi distribuită unor organizații mai mici care activează în plan local la granița cu Ucraina, implicate activ în criza refugiaților ucraineni și care au demonstrat un angajament semnificativ față de eforturile de ajutorare.
Campania se strângere de fonduri a beneficiat și de sprijinul Federației Organizațiilor Româno-Americane (Federation of Romanian American Organizations – FORA), Consulatului General al României la Chicago, Institutului Cultural Român de la New York, comunității RePatriot, precum și al altor organizații și persoane private, atât români cât și americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.