Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diaspora se revoltă: Legătura dintre scandalul alocaţiilor şi cel al defrişărilor

diaspora

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) consideră nejustificate şi nefondate luările de poziţie ale ministrului federal al Afacerilor Externe al Austriei pe tema alocaţiilor destinate lucrătorilor intracomunitari, cu referire expresă la România, se menţionează într-un comunicat al Federaţiei, intitulat "În locul pădurilor din România, Austria vrea să taie alocaţiile copiilor români".

Ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz, a declarat că este nemulţumit de faptul că Austria a plătit 206 milioane euro în 2013 pentru alocaţiile copiilor lucrătorilor intracomunitari şi că i se pare inadmisibil ca statul austriac să plătească 160 euro drept alocaţie unui copil român ai cărui părinţi lucrează în Austria, în timp ce în România ar primi doar 9 euro, se arată în documentul citat de Agerpres.

Discuţia despre copiii români este total nejustificată, în contextul în care datele oficiale plasează România pe locul 5, după Ungaria, Slovacia, Polonia şi Slovenia, arătând astfel că nu românii sunt cei care profită cel mai mult de asistenţa socială din Austria, menţionează comunicatul. Pe de alta parte, în Austria locuieşte o comunitate de români bine integrată, cu oameni serioşi şi muncitori, potrivit textului.

"Nu înţelegem de ce politicieni care se consideră europeni ne aleg mereu pe noi ca subiect de dispută politică între ei şi adversarii lor. Libera circulaţie a persoanelor şi muncitorilor este un principiu fundamental al Uniunii Europene, iar accesul la serviciile sociale nu trebuie acordat discriminatoriu", afirmă comunicatul FADERE, trimis de preşedintele său Daniel Tecu.

"Introducerea temei alocaţiilor copiilor români în această dispută poate fi înţeleasă doar în contextul atitudinii ferme a societăţii româneşti împotriva tăierii pădurilor de către firmele austriece", conform aceluiaşi text.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.