Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diavoli roșii se impun cu emoții în fața neexperimentatei echipe a Canadei, la Mondialul din Qatar: Courtois, omul meciului

dohanews.co
qatar world cup

Naționala de fotbal a Belgiei a obținut o victorie la limită, miercuri seara, în compania Canadei, în primul meci al celor două echipe la Cupa Mondială din Qatar. Canadienii au ratat un penalty în debutul meciului, iar Courtois a avut mult de furcă în fața atacului „frunzei de arțar”, anun'[ Mediafax.

Carrasco a fost cel care în minutul 8 a comis o neglijență, la un șut spre poartă al canadienilor, mingea atingându-i mâna în interiorul careului.

După consultarea sistemului VAR, centralul partidei a dictat penalty, pe care Jonathan David nu a reușit să-l transforme, Courtois intuind colțul pe care a bătut canadianul.

Johnston l-a pus din nou la încercare pe Curtois, care a respins in extremis un șut plasat, în minutul 30.

În condițiile în care statisticile arătau o dominare a Canadei, în prima repriză, cu o prezență mult mai bună în jumătatea adversă, Belgia deschis scorul în minutul 44, după o fază simplă, mingea trimisă lung în adâncime de Toby Alderweireld ajungând la atacantul lui Fenerbahce, Michy Batshuayi, care a șutat din prima, din careu, învingându-l pe Borjan.

Jonathan David a deschis repriza secundă cu un șut ce putea aduce egalarea pentru Canada, însă mingea a trecut puțin pe lângă.

A urmat un joc echilibrat în următoarea jumătate de oră, fără ocazii clare, până la lovitura e cap a lui Cyle Larin, din minutul 80, parată din nou de Curtois.

Ultima ocazie notabilă avenit în primul minut suplimentar de joc, din cele 5 dictate, când șutul din careu al lui Kevin De Bruyne nu a reușit să treacă de Milan Borjan.

Victorie neconvingătoare a Belgiei, în fața unei echipe care revine la un turneu final prima dată după prezența din 1986.

„Diavolii roșii” se instalează în fruntea clasamentului grupei F, cu 3 puncte, în condițiile în care Croația și Maroc au remizat miercuri, scor 0-0.

Urmează duminică, meciurile Belgia Maroc și Croația – Canada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.