Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DICTATOARE la catedră - O profesoară de la București le spune elevilor sclavii ei, părinții au ieșit în stradă

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Mai mulţi părinţi ai elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Școala “Sfântul Andrei” din Capitală acuză profesoara de Educaţie Tehnologică că a vorbit urât cu elevii şi că a avut un comportament agresiv. Inspectoratul şcolar a demarat o cercetare disciplinară, aceasta nefiind prima abatere, scrie Mediafax.

“La adresa Inspectoratului Şcolar, încă de miercuri s-au prezentat mai mulţi părinţi ai elevilor pe care profesoarea de tehnologie îi are în norma didactică cu o plângere referitoare la limbajul, comportamentul şi metodele de predare ale profesoarei, însoţiţi ulterior şi de doamna director a instituţiei de învăţământ. La aceste discuţii, alături de inspectorul geneal şcolar, s-a ajuns la concluzia în baza dovezilor că trebuie să demareze o cercetare disciplinară la adresa profesoarei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătoarea de cuvând a Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Manea mai precizează că cercetarea disciplinară va începe luni şi are termenul de soluţionare 30 de zile.

„Situaţia era cunoscută. Nu e prima dată când profesoara a ajuns la o unitate de învăţământ şi generează astfel de conflicte cu elevii şi părinţii acestora. Profesoara a participat de fiecare dată la examenele naţionale, acolo a luat o notă mare, care i-a permis să ocupe un post. De asemenea, are documentele medicale în ordine, fapt care semnifică că poate lucra în învăţământ”, a spus reprezentantul Inspectoratului şcolar.

Părinţii elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Școala Gimnazială “Sfântul Andrei” din Capitală au scris, în plângerea adresată directoarei instituţiei de învăţământ, că încă de la prima lecţie profesoara a creat o atmosferă „de intimidare” şi violenţă emoţională, comunicându-le că nu este prietena lor.

Citește și: Adrian Năstase, DOCUMENT INCENDIAR: 'Băsescu, o mare ticăloșie, vânzarea băncilor și a industriei românești'

 

„Încă de la prima oră de predare, doamna profesor a creat o atmosferă de intimidare și violență emoțională/psihologică asupra elevilor, comunicându-le printre altele că „nu este prietena lor, le este șefă, iar ei sunt sclavii ei” și că „ei sunt vinovați de moartea mamei sale”. Lăsând la o parte regulile stricte impuse de dânsa, aceasta face afirmații în fața elevilor legate de faptul că deține o armă și menționează prin cuvinte nepotrivite acuzații ce nu fac obiectul disciplinei pe care o predă”, se arată în plângerea transmisă de părinți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.