Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dictatorul Bashar al-Assad îl felicită pe Vladimir Putin pentru victoria din alegeri

www.newsweek.com
Vladimir Putin Bashar al-Assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a felicitat luni pe importantul său aliat rus Vladimir Putin pentru victoria "logică" în alegerile prezidenţiale de duminică, spunând că este rezultatul "performanţelor sale remarcabile", relatează AFP. Angajamentul militar al Rusiei din septembrie 2015 în războiul din Siria alături de forţele loiale lui Assad a permis regimului sirian să recâştige teren şi să obţină numeroase victorii în faţa rebelilor. "Excepţionala încredere a poporului rus faţă de dvs. este consecinţa logică a performanţelor dvs. remarcabile", i-a transmis preşedintele sirian omologului său rus, conform Agerpres.

Rusia, care deţine o bază navală în oraşul sirian Tartus, în vestul ţării, este un aliat istoric al Damascului. "Comandamentul Federaţiei Ruse s-a opus terorismului prin cuvinte şi prin acţiuni, iar armata siriană vă este recunoscătoare pentru contribuţie", a mai spus Assad. Aviaţia rusă joacă în prezent un rol important în ofensiva regimului în Ghouta de Est, ultimul fief al insurgenţilor la porţile Damascului, pe care trupele guvernamentale l-au recucerit în proporţie de peste 80%. Putin s-a deplasat în decembrie la Damasc, unde a anunţat o retragere parţială a forţelor sale din Siria.

Preşedintele rus a obţinut duminică o victorie de o amploare fără precedent în peste 18 ani de putere, fiind reales cu 76,7% din voturi, conform rezultatelor cvasi-definitive publicate luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.