Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dicționarul online american Dictionary.com a ales termenul 'woman' drept cuvântul anului 2022

forbes.com
woman female

Dicționarul online american Dictionary.com a ales drept cuvântul anului 2022, termenul "woman" (femeie), informează site-ul dicționarului.

Potrivit versiunii acestuia, acest cuvânt înseamnă "o persoană adultă de sex feminin".

Acesta a fost ales cuvântul anului deoarece, aşa cum subliniază dicționarul, "căutările pentru cuvântul "woman" pe site-ul Dictionary.com au crescut vertiginos din cauza unui număr de evenimente de mare interes public, inclusiv a unui episod în care problema semnificației cuvântului "woman" a fost ridicată la nivel național, informează Tass, citată de Rador.

Alegerea cuvântului "woman" drept cuvântul anului în 2022 reflectă modul în care intersecția dintre gen, identitate și limbă domină dezbaterea culturală actuală despre definirea activităţii noastre ca dicționar". În total, numărul de solicitări de căutare pentru cuvântul "woman" în 2022 s-a dublat față de 2021. În octombrie anul acesta, Cambridge English Dictionary și-a extins articolele dedicate cuvintelor "woman" şi "man".

Pe lângă definițiile tradiționale, similare celor folosite de Dictionary.com, s-au adăugat și definițiile mai largi, care țin cont de existența persoanelor transgender. Astfel, definiția cuvântului "woman" include persoanele adulte "care trăiesc ca persoane de sex feminin și se definesc ca atare, chiar dacă la naștere puteau fi repartizați celuilalt sex". Aceeași formulare largă este folosită şi pentru a defini cuvântul "man".

Noile definiții au stârnit o mulțime de comentarii critice în mass-media britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.