Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Didier Deschamps este împotriva desfăşurării Mondialului la doi ani

dailymail.co.uk
Didier deschamps

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, campioana mondială en titre, Didier Deschamps, s-a declarat împotriva disputării Cupei Mondiale din doi în doi ani, aşa cum a propus recent FIFA, scrie EFE.

''Îmi dă impresia că un astfel de lucru ar banaliza competiţia. Nu cunosc toate interesele care stau în spatele unei astfel de propuneri. Noi suntem obişnuiţi să jucăm Mondialul odată la patru ani şi credem că aşa e bine, dar dacă se doreşte modificarea, probabil se va ajunge la noua formulă'', a arătat Deschamps, potrivit agerpres.ro.

El a menţionat însă că într-o astfel de situaţie nu se va mai ocupa de pregătirea naţionalei. ''Nu voi mai fi implicat la prima reprezentativă a Franţei, voi vedea Mondialul la televizor'', a spus Deschamps.

Săptămâna trecută, francezul Arsene Wenger, directorul FIFA pentru dezvoltare globală, a apărat ideea sa a unei Cupe Mondiale bienale, în pofida criticilor acerbe din Europa şi a insistat că îşi asumă acest pariu pentru a face fotbalul mai bun.

Fostul antrenor al lui Arsenal declara că de modificările propuse începând cu 2025, organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani şi diminuarea ferestrelor internaţionale, vor beneficia toate părţile implicate în fotbal.

La propunerea Federaţiei de fotbal din Arabia Saudită, FIFA a aprobat un studiu de fezabilitate pe care Arsene Wenger l-a prezentat recent, care include disputarea unei Cupe Mondiale bienale din 2026, în locul uneia din patru în patru ani, competiţii continentale în anii impari, cu una sau două ferestre internaţionale pe an în loc de cinci în prezent şi diminuarea numărului de meciuri pentru jucători.

UEFA, care girează campionatele europene în care evoluează majoritatea jucătorilor de top, a devenit cel mai mare adversar al propunerii şi preşedintele Aleksandr Ceferin a ameninţat chiar cu un boicot. UEFA a cerut o întâlnire cu FIFA şi preşedintele Gianni Infantino, care pare pregătit să discute cu toţi membrii forului internaţional.

''Cred că dacă vom continua aşa ne vom lovi de un zid'', declara Wenger, care evoca ''haosul'' şi ''congestia'' jocului. ''Nu este vorba de mine, este vorba de propunerea de a face fotbalul mai bun cu siguranţă, mult mai simplu şi mai semnificativ lumea întreagă. Nu este vorba de un orgoliu. Mi s-a cerut să modelez calendarul internaţional de mâine şi voi consulta pe toată lumea. Absolut dăunător jucătorilor sunt călătoriile repetate şi problemele provocate de diferenţele de fus orar. Dacă reducem perioada de calificare, cred că cluburile vor avea de câştigat, jucătorii ar avea de câştigat. Acest concept, o Cupă Mondială la fiecare doi ani, are sens doar dacă vezi întreaga propunere şi dacă se reaşează calificările'', sublinia fostul antrenor francez.

Wenger a respins aprecierile conform cărora creşterea frecvenţei de disputare va devaloriza Cupa Mondială şi că Mondialul feminin va avea de suferit dacă se va juca în acelaşi an cu evenimentul masculin.

''Cupa Mondială este un eveniment aşa de uriaş încât nu cred că îşi va diminua prestigiul. Vrei să fii cel mai bun din lume şi vrei să fii cel mai bun din lume în fiecare an'', spunea Wenger.

FIFA a indicat că fanii fotbalului ar agrea ideea disputării Cupei Mondiale din doi în doi ani şi a efectuat un sondaj în rândul fanilor.

Nu mai puţin 15.000 de respondenţi din 23.000, provenind din 23 de ţări din întreaga lume, s-au pronunţat favorabil unei astfel de idei pe platforma de votare online YouGov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.