Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Die Welt face dezvăuiri despre ancheta privind Nord Stream: Procurorii nu au descoperit urmă de sabotaj

brightspotcdn.com
Nord Stream

Anchetatorii germani încă nu au nicio dovadă în această etapă că Rusia a fost în spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică, informează sâmbătă agenţia DPA. "Acest lucru nu poate fi dovedit în acest moment. Investigaţiile sunt în curs de desfăşurare", a declarat procurorul general federal Peter Frank pentru ediţia de duminică a ziarului Die Welt, în comentarii văzute în prealabil de agenţia germană de presă, conform Agerpres.

Anchetatorii au verificat zonele cu ajutorul unor vase speciale

Cu ajutorul a două vase de cercetare, au fost luate probe de apă şi sol, precum şi rămăşiţe din conducte, iar locul avarierii conductelor a fost de asemenea documentat cuprinzător, a spus el. "In acest moment, noi evaluăm toate acestea din punct de vedere criminalistic", a adăugat el. La sfârşitul lunii septembrie, un total de patru scurgeri au fost descoperite din cele două gazoducte după explozii produse în apropierea insulei daneze Bornholm din Marea Baltică, scrie Agerpres.

Autorităţile de siguranţă suedeze au declarat în noiembrie că este vorba despre un caz de sabotaj grav - fără însă a numi un vinovat.

Locul producerii exploziilor este în apele internaţionale în Zonele Economice Exclusive ale Danemarcei şi Suediei. Ambele ţări efectuează propriile investigaţii. "Dar suntem în contact", a spus Frank.

 

La scurt timp după aceasta, cabluri esenţiale pentru sistemele de comunicaţii radio ale căilor ferate au fost avariate la Berlin şi în statul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei. Traficul feroviar în mari părţi ale nordului Germaniei a fost oprit ore întregi. Biroul procurorului federal investighează de asemenea aceste incidente care au avut loc la 8 octombrie, a spus Frank în interviu, adăugând că ancheta nu este încă finalizată. "Ce pot spune, cu toate acestea: suspiciunea că a fost o acţiune de sabotaj străină nu ar putea fi fundamentată până acum", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.