Dieta IDEALĂ pentru cei care suferă de probleme cu ficatul

Autor: Loredana Codruț

Publicat: 04-07-2018

Actualizat: 04-07-2018

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

Schimbările în alimentaţie sunt primele pe care le poţi face după ce ai aflat că ai probleme cu ficatul. Medicii atrag atenția că dieta este esențială pentru menținerea unei stări de bine. Conform clicksanatate, alimentele pe care trebuie să le evite cei care au boli de ficat sunt următoarele:

Carnea roşie, maioneza, untul

Printre alimentele interzise în bolile de ficat se numără cele bogate în colesterol, precum carnea roșie, creveții, margarina, maioneza, untul, frișca și gălbenușul de ou. Acestea au un risc ridicat de a provoca boli de ficat. Medicii recomandă reducerea consumului de astfel de produse. Le poți înlocui însă, cu încredere, cu cereale integrale, fructe și legume.

Evită alimentele de tip fast-food

Tot printre alimentele periculoase pentru ficat se numără cele de tip fast-food. Produsele de tip fast-food sunt pline de calorii, conțin foarte mult sodiu, iar consumate frecvent duc la o acumulare de grăsime în ficat. Din această cauză, acest organ se îmbolnăvește din cauza suprasaturării de grăsimi pe care trebuie să le proceseze.

 

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri