Dieta miraculoasă a Reginei Elisabeta: Aceste alimente au ajutat-o să trăiască 96 de ani

Autor: Radu P.

Publicat: 05-08-2024

Actualizat: 05-08-2024

Article thumbnail

Sursă foto: Sursa FOTO: HuffPost

Regina Elisabeta a II-a urma o dietă bine echilibrată care au ajutat-o să ducă o viață lungă. Bucătarii de la Palatul Buckingham și Castelul Windsor pregăteau meniuri personalizate pentru regină, care erau aprobate de suverană înainte de mesele oficiale și banchetele regale, informează Gândul.

Echipa de bucătari prezenta mesele reginei cu trei zile înainte, pentru a putea comanda cele mai potrivite ingrediente.

Fostul bucătar regal, Darren McGrady a afirmat că o carte roșie de meniuri, scrisă în franceză, era trimisă săptămânal Reginei Elisabeta, având o mare varietate de rețete.

Darren McGrady a mai spus că bucătarii alegeau meniurile, iar regina punea o linie prin cele pe care nu le voia. Regina punea uneori o linie prin toate ca să le personalizeze, adăuga spre exemplu Crème Brulee cu portocale Sandringham, desertul preferat al Prințului Andrew.

 

Dieta care a ajutat-o pe Regina Elisabeta să trăiască 96 de ani

Regina Elisabeta își începea diminețile cu o ceașcă de ceai Earl Grey, servit fără lapte sau zahăr, alături de un biscuit.

Pentru micul dejun, savura cereale, iaurt, pâine prăjită cu marmeladă, servite în sala de mese principală de la Palatul Buckingham.

Printre preferințele ei se numărau omleta cu somon și kippers, un hering special preparat.

Înainte de prânz, savura un gin și un cocktail Dubonnet. La ora prânzului, regina servea peștele, adesea cu legume sau spanac. Regina evita de obicei carbohidrații precum pastele și cartofii atunci când lua masa singură.

Gustarea de după-amiază a reginei consta în sandvișuri cu castraveți, ou și somon afumat. Apoi prăjitura cu biscuiți cu ciocolată și prăjitura cu ghimbir erau trăsături obișnuite ale ceaiului de după-amiază.

La cina reginei, carnea, peștele și legumele erau elementele principale. Regina prefera să folosească ingrediente de pe moșie, precum somonul din râul Dee de la Balmoral. Unul dintre felurile ei favorite era halibutul pe un pat de spanac cu sos Mornay.

Regina Elisabeta alegea întotdeauna deserturi cu ciocolată, căpșuni de la Balmoral și piersici albe cultivate la Castelul Windsor. La cină, îi plăcea să savureze un pahar din vinul ei dulce german preferat.

Dieta sa, bogată în proteine și legume, cu ingrediente de calitate și preparate tradiționale britanice și franțuzești, a contribuit la sănătatea și vitalitatea ei până la vârsta de 96 de ani.

 

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri