Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIGI îi răspunde VIOLENT lui Darius Vâlcov: 'E nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să ne atace'

www.paginademedia.ro
Digi

Grupul Digi RCS&RDS anunță, într-un comunicat transmis marți, că respinge acuzațiile lansate recent în spațiul public de consilierul de stat Darius Vâlcov cu privire la listarea companiei la bursă, considerându-se „ținta unei adevărate campanii de defăimare”.

„Cu privire la atacurile publice formulate recent de un politician român la adresa grupului Digi RCS&RDS, respingem afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician român și constatăm că am devenit ținta unei adevărate campanii de defăimare”, precizează compania.

Citește și: O legendă a industriei românești, la un pas de groapă! Mai are doar patru angajați din aproape 3.000

„Nu facem politică și nu vrem să fim implicați în jocuri politice. Însă, ne simțim datori față de abonații, investitorii, partenerii și angajații noștri să corectăm informațiile eronate pe care cineva le aruncă împotriva noastră în spațiul public”, spune Digi.

Compania apreciază că declarațiile consilierului guvernamental Darius Vâlcov „denigrează munca a 13.000 de angajați din România și pune sub semnul întrebării o afacere care a transformat compania Digi RCS&RDS într-unul dintre liderii regionali în comunicații electronice”.

Citește și: Investigație la sânge asupra fondurilor de pensii private! Decizie importantă după dezvăluirile făcute de consilierul premierului Dăncilă

„Este cel puțin nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate în topul firmelor antreprenoriale românești. Astfel de declarații nu fac altceva decât să diminueze încrederea investitorilor în capacitatea României de a oferi un climat propice dezvoltării de afaceri durabile, care să susțină economia țării și a regiunii”, menționează sursa citată.

Digi precizează că din 2010 și până în prezent a investit peste 2 miliarde de euro, pentru dezvoltarea unei rețele de comunicații electronice fixe și mobile performante. „Aceste investiții au fost făcute în beneficiul a milioane de abonați, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate la prețuri foarte avantajoase. Și datorită investițiilor făcute de Digi RCS&RDS în dezvoltarea rețelelor sale din România, această țară se mândrește azi cu una dintre cele mai bune poziții în clasamentele mondiale privind viteza internetului”, arată comunicatul.

Citește și: Carmen Dan reacționează! Jandarmeria a intrat în colimatorul șefei de la Interne

De asemenea, în documentul citat, Digi susține că a virat, în ultimii zece ani, peste 1 miliard de euro către bugetul de stat și către bugetul asigurărilor sociale și de sănătate.

„Când s-a decis listarea acțiunilor Digi RCS&RDS pe o piață publică, pentru că am vrut să continuăm să contribuim la dezvoltarea pieței din România, am ales Bursa de Valori București. Astfel că, în mai 2017, am finalizat un proces îndelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia să achiziționeze acțiuni în Digi RCS & RDS în scop investițional (atât persoanelor fizice, cât și fondurilor specializate), fără niciun beneficiu financiar pentru noi”, apreciază Digi.

Citește și: Surpriza pregătită de Lia Olguța Vasilescu: Noua lege a pensiilor, modificată! Anunțul venit din interiorul Ministerului Muncii

„Politicianul aruncă o serie de afirmații care induc în eroare și care trădează fie o totală necunoaștere a domeniului pieței de capital, fie o strategie de manipulare a informațiilor pentru a crea confuzie și neîncredere într-un sector investițional. Operăm o afacere sănătoasă, stabilă și ne străduim să o creștem continuu. Datoriile pe care Digi RCS&RDS le-a contractat de-a lungul timpului au finanțat creșterea accelerată a acestei afaceri, pe o piață extrem de dinamică și competitivă, unde nevoia de investiție este continuă. De altfel, gradul de îndatorare a companiei este inferior nivelului de îndatorare înregistrat pe piețele europene, în sectorul telecomunicațiilor”, adaugă Digi.

Compania mai menționează, în comunicat că a făcut publice „transparent și complet” informațiile necesare, astfel încât orice investitor să decidă achiziționarea sau nu a acțiunilor Digi, „în deplină cunoștință de cauză”.

Citește și: O legendă a industriei românești, la un pas de groapă! Mai are doar patru angajați din aproape 3.000

Reacția companiei vine în urma ieșirii în spațiul public a oficialului guvernamental de sâmbătă, care a adresat o întrebare publică membrilor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), cu privire la valoarea acțiunilor Digi.

„Poate la un moment dat ne vor spune de ce s-au grăbit 4 milioane de pensionari să cumpere acțiuni Digi, care valorează 1 leu și 8 bani, să le achiziționeze cu 40 de lei. Doar pentru că e televiziunea prin care unitatea militară SRI își transmite informațiile? Iar despre Realitatea, acum două săptămâni am aflat că 300 de magistrați sunt șantajați cu dosare deschise la DNA, dar nelucrate. L-aș întreba pe procurorul general câți jurnaliști și patroni de presă au dosare deschise și neînchise, ținând cont că doar Realitatea TV are 4 dosare deschise la acest moment”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

Citește și: Carmen Dan reacționează! Jandarmeria a intrat în colimatorul șefei de la Interne

De asemenea, Vâlcov a continuat seria întrebărilor referitoare la acțiunile DIGI și duminică, pe Facebook, când anunța că așteaptă răspunsul din partea ASF cu privire la valoarea contabilă a acțiunilor Digi, întrebând dacă valoarea acțiunilor este 1,08 lei, iar patru milioane de pensionari au cumpărat acțiunile la o valoare de 40 de lei.

„Acum două săptămâni am atras atenția asupra neregulilor de la data listării Digi. Ieri am revenit și am întrebat ASF-ul dacă este adevărat că valoarea contabilă a acțiunilor digi este de 1 leu și 8 bani. Încă aștept răspunsul la această întrebare! După cum se vede, la data listării, acțiunile Digi erau cotate la 40 de lei. Astăzi, ele sunt la 28 lei (cu 30% mai puțin) și continuă să scadă. Pentru corecta informare a românilor, continui să întreb ASF: 1) Este adevărat că peste 3 milioane români au acțiuni la Digi, prin intermediul fondurilor de pensii (Pilonul II)? 2) Este adevărat că o mare parte a banilor încasați pe acțiunile Digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru? 3) Este adevărat că datoriile Digi depășesc 1,3 miliarde de euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii să achiziționeze acțiuni la o companie urmărită penal?”, a scris, duminică, Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebok.

Citește și: Surpriza pregătită de Lia Olguța Vasilescu: Noua lege a pensiilor, modificată! Anunțul venit din interiorul Ministerului Muncii

Valoarea acțiunilor Digi a scăzut, marți, de la 28 de lei/acțiune la începerea ședinței de tranzacționare, până la 27,8 de lei/acțiune la ora scrierii acestei știri.

Tot marți, Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF - a anunțat că a demarat investigații privind listarea DIGI, chiar dacă aceasta a fost autorizată în Olanda.

Citește și: O legendă a industriei românești, la un pas de groapă! Mai are doar patru angajați din aproape 3.000 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.