Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a apelat la TRUPELE SPECIALE în cele mai ample percheziții: Peste 100 de persoane au fost SĂLTATE, au fost confiscate vile, mașini,bărci, bani, bijuterii

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Procurorii DIICOT Biroul teritorial Brăila şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi - SCCO Brăila au efectuat miercuri 34 de percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, în judeţele Galaţi şi Dâmboviţa şi în localitatea Karlsruhe, Germania, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani, informează un comunicat de presă al DIICOT.

Gruparea era coordonată de un nucleu constituit pe raza municipiului Brăila şi activitatea infracţională se consuma în state ale Uniunii Europene.

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri bombă la DNA! Mai mulţi politicieni – lideri în corzi! Ce spune SRI

Potrivit sursei citate, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2012 un suspect, în calitate de lider (acţionând însă sub protecţia naşului său), împreună cu alţi patru suspecţi, a constituit un grup infracţional organizat, specializat în obţinerea de foloase patrimoniale din exploatarea sexuală a mai multor tinere (uneori cu acordul ori prin constrângerea sau inducerea în eroare a acestora) pe teritoriile mai multor state europene - Austria, Elveţia, Germania, Belgia, Italia, Spania.

La acest grup infracţional organizat au aderat în cursul anului 2013 şi alte persoane.

Citește și: Legea a fost aprobată: Ce categorie de bugetari pot cere recalcularea pensiei

Procurorii au reţinut că membrii grupului au urmărit racolarea, transportul, cazarea şi exploatarea unor victime într-un interval cât mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obţinerea unor importante venituri materiale.

Pe fondul presiunilor, ameninţărilor, şantajului exercitate de către membrii grupului infracţional, unele dintre tinerele care intrau în contact cu aceştia cedau şi 'acceptau' practicarea prostituţiei, iar banii obţinuţi din această activitate erau folosiţi în cea mai mare parte de traficanţi, precizează DIICOT.

Citește și: E OFICIAL! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

Astfel, în urma probelor administrate, s-a stabilit că liderul coordona activităţile externe de trafic de persoane/proxenetism, asigurând protecţia membrilor grupului, dându-le informaţii referitoare la locurile în care pot fi obţinute sume importante de bani şi la modul în care trebuiau să le determine pe tinere să se prostitueze, primind în mod direct sau prin intermediul altor persoane, o parte din banii obţinuţi de cei pe care îi coordona sau cărora le asigura protecţia.

Tinerele racolate şi exploatate sexual proveneau, cu precădere, din medii sociale sărace, din familii dezorganizate, fără venituri importante.

Citește și: Liviu Dragnea MODIFICĂ proiectul de Lege a pensiilor! Cine sunt cei vizați de un nou amendament

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare vor fi puse în aplicare 110 mandate de aducere şi vor fi luate măsuri asigurătorii asupra unor imobile, sume de bani, autovehicule, mijloace de transport pe apă, conturi şi alte bunuri de valoare, se arată în comunicat.

Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Dâmboviţa, poliţiştii de investigaţii criminale ai IPJ Brăila, luptători SAS şi jandarmi.

Citește și: Ședință secretă în interiorul PSD: Ce ministru ar putea fi schimbat din funcție

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.