Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a încătușat un polițist: Ce SERVICII ilegale oferea în schimbul a mii de euro

enational.ro
DIICOT

Un polițist din județul Timiș a fost reținut, marți, de procurorii DIICOT Timișoara, pentru luare de mită și trafic de influență, fiind acuzat că a solicitat sume de bani promițând că va interveni în dosare penale în care era delegat de DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, polițistul angajat în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș se numește Adrian Sav. Agentul a fost reținut, marți, de procurorii DIICOT Timișoara pentru luare de mită și trafic de influență.

Citește și: Lovitură dură încasată eMag: Ce a decis instanţa – au fost RETRASE mai multe produse

Polițistul ar fi solicitat sume de bani unor persoane, promițând că va putea interveni în dosare penale în care era delegat de DIICOT.

Inițial, Adrian Sava ar fi cerut suma de 10.000 de euro, iar apoi a primit, în două tranșe, 1.000 de euro și 4.000 de euro.

Citește și: Copos face o nouă mutare: În ce a investit milionarul

”Prin ordonanța din data de 05.06.2018 procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului SAV ADRIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

- favorizarea făptuitorului, prev. de art.269 alin.1 C.p.;

- divulgarea de informații nepublice, prev. de art.304 alin.1 C.p. cu aplic. art.35 alin.1 C.p.;

- luare de mită, prev. de art.289 alin.1 C.p. rap. la art.6 şi art.7 lit.c) din Legea nr.78/2000 cu aplic. art.35 alin.1 C.p.;

toate cu aplic. art.38 alin.1 C.p.

Citește și: S-a dat sentința în dosarul „Gala Bute”! Ce avere are singurul inculpat care a fost ACHITAT în speța în care Elena Udrea a primit 6 ani cu executare

În fapt, din cercetările întreprinse au rezultat indicii temeinice că, inculpatul, polițist în cadrul I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigații Criminale (până în toamna anului 2017), în prezent la I.P.J. Timiș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, este afiliat unor grupări infracționale ce acționează pe raza Mun.Timișoara, rolul acestuia fiind acela de a sprijini activitatea infracțională a respectivelor grupări, prin oferirea de informații legate de eventualele anchete care îi vizează sau de date nepublice, care pot constitui veritabile ”ponturi” pentru derularea cu succes a activităților infracționale.

Astfel, activitatea inculpatului de sprijinire a activităților infracționale pe care ar fi trebuit, prin prisma funcției deținute, să le combată, s-a circumscris cel puțin următoarelor modalități:

- avertizarea infractorilor cu privire la eventualele anchete care îi vizau.

Citește și: Simona Halep a făcut ravagii la Roland Garros! A bătut-o fără drept de apel pe Elise Mertens și și-a asigurat un cec impresionant

Una dintre grupările avertizate de inculpat cu privire la faptul că membrii acesteia sunt monitorizați de D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara a fost gruparea cercetată într -un dosar penal privind cea mai amplă grupare infracțională de spărgători de lux, ce opera atât la nivelul jud.Timiș, Arad și Caraș-Severin, cât și la nivelul altor județe din țară, specializată în comiterea de furturi la ”pont” din locuințe și spații comerciale.

De asemenea, în luna iunie 2017, inculpatul i-a avertizat pe membrii grupării că la data de 21.06 urmau să aibă loc percheziții domiciliare, informație care le-a permis membrilor grupului să fugă, cu consecința îngreunării tragerii acestora la răspundere penală.

Citește și: Schimbare radicală la România TV! Ce se va întâmpla cu postul de marţi, 5 iunie

- furnizarea de informații din dosarele instrumentate, cu referire la existența unor sume de bani sau bunuri valorificabile de către diferite persoane sau în anumite locații, care puteau constitui veritabile ”ponturi” pentru gruparea infracțională, în vederea organizării unor spargeri ulterioare.

Inculpatul, în calitate de polițist în cadrul I.P.J. Timiș, avea acces la majoritatea dosarelor instrumentate la nivelul serviciilor unde a activat (S.I.C., respectiv S.I.C.E.), poziție din care obținea diferite informații din respectivele dosare, cu referire la existența în anumite locații a unor sume de bani sau bunuri valorificabile, informații pe care le divulga către apropiații din mediul infracțional local.

Citește și: EXCLUSIV! Șefa DNA făcută…PUI de vânzare! CODRUȚA, din ouă clocite de marinar, educate nemțește…

În schimbul acestor informații, inculpatul solicita un procent de până la 30% din sumele obținute în urma derulării unor spargeri în locațiile indicate.

- verificarea în bazele de date ale poliției, la solicitarea infractorilor, a diferitor date legate de domiciliul unor persoane, proprietarii unor autoturisme etc., informațiile astfel furnizate facilitându-le membrilor grupării stabilirea cu precizie a locațiilor unde intenționau să dea anumite spargeri.

Frecvența cu care inculpatul furniza astfel de date nepublice era săptămânală, în schimbul acestor servicii el primind constant diferite sume de bani.

Citește și: Guvernul PSD-ALDE pregătește o nouă lege importantă! A fost deja depusă în Parlament

Inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul tehnic a fost asigurat de catre Directia Generala Anticoruptie.”, anunță DIICOT.

Citește și: Cine ar putea veni în locul lui Adrian Despot, la „Vocea României” – Ar fi fost deja la negocieri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.