Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT a prins un traficant de droguri cu marfă de 1 milion de euro

droguri diicot

Un cetăţean albanez, domiciliat în România, a fost reţinut de procurorii DIICOT, după ce a fost prin cu 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare de peste 1 milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, marţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat, cetăţean albanez, domiciliat în România, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

"Luni, în jurul orei 15,20, în baza consemnului instituit anterior, un lucrător din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a anunţat organele de poliţie judiciară cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, cetăţean român, a fost identificată la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, sensul de intrare în ţară dinspre Ungaria, conducând un autoturism de culoare gri, înmatriculat în România", precizează procurorii.

Astfel, arată sursa citată, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Oradea şi lucrători din cadrul IGPF - PTF - Borş au efectuat un control asupra autoturismului respectiv, în care se aflau mai multe cutii din carton ce conţineau obiecte vestimentare şi lenjerii pentru pat, fără a prezenta interes.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

"Întrucât exista suspiciunea că în interiorul autoturismului sunt disimulate droguri, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu. În urma controlului, câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului maşinii, în zona torpedoului. S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaş special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleaşi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conţineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro. Drogurile ar fi fost procurate din Belgia şi ar fi fost transportate pe ruta Belgia - Franţa - Austria - Ungaria - România şi ar fi urmat să fie preluate, în ţară, de către cetăţeanul albanez", spun anchetatorii.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

În cursul aceleiaşi zile, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a bărbatului în timp ce prelua autoturismul în care erau ascunse drogurile.

DIICOT informează că miercuri bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: Oficial! Zborurile către aceste țări sunt interzise până pe 17 iulie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.