Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT critică presa: Precizări importante pentru clienţii unei bănci

DIICOT

Ca urmare a informațiilor apărute astăzi în mass media cu privire la un hacker israelian care ar fi reușit să pătrundă în sistemul informatic al CEC Bank, obținand informații secrete despre conturi, DIICOT reacţionează şi face următoarele precizări:

"1. Bazele de date cu clienți si financiare ale CEC BANK nu au fost afectate si cu atât mai puțin compromise prin activitatea infracționala a persoanelor, care, de altfel, fuseseră trimise in judecată prin rechizitoriul din data de 03.07.2015. La momentul respectiv, in urma unei știri prezentate in aceiași termeni, pentru a evita emoțiile ce puteau fi create in rândul clienților CEC BANK ca urmare a prezentării eronate a modului de săvârșire a infracțiunii, DIICOT comunicase in ce a constat activitatea infracționala si măsurile legale luate pentru tragerea la răspundere penală a inculpaților. Vezi AICI!

2. La data de 09.05.2016 inculpatii au fost condamnati,in prima instanta,la pedepse de 11ani inchisoare cu executare,9 ani inchisoare cu executare si respectiv 1an si 3 luni inchisoare cu suspendare.

3. Consideram ca retransmiterea cu caracter de noutate a unei informatii care are o vechime mai mare de un an poate fi de natura de a induce confuzie in rândul opiniei publice, motiv pt care solicitam canalelor media sa rectifice știrea astfel apărută și să informeze corect publicul cu privire la cauza menționată, pentru a împiedica o eventuală interpretare eronată a evenimentelor."

Vezi şi: Prognoza stiripesurse-politicscan pentru alegerile locale: Cine câștigă capitalele de județ?/ HARTĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.