Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT dă detalii incendiare despre dosarul în care e audiat Florin Salam: Suma uriașă încasată de proxeneți

mascati perchezitii diicot

Șapte suspecți au fost reținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism în formă continuată. Cel puțin 10 victime au fost seduse și exploatate sexual în România și în străinătate, pentru un profit de 250.000 de euro.

Procurorii DIICOT au reținut pentru 24 de ore 7 suspecți de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism în formă continuată.

În perioada 2020 – februarie 2023, s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat, al cărui membri au recrutat și determinat la practicarea prostituției, în România, dar și Belgia, Suedia, Cipru și Austria, Olanda, peste 10 persoane vătămate, asigurându-le acestora în mod constant transportul, cazarea și protecția, modalitate în care au obținut suma de peste 250.000 de euro.

„În vederea realizării scopului grupului infracțional organizat, inculpații au recrutat, prin inducere în eroare (metoda loverboy) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, mai multe persoane vătămate în vederea exploatării sexuale a acestora. De asemenea, o inculpată, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a două persoane vătămate minore, le-a recrutat în vederea exploatării sexuale”, transmite DIICOT.

Marți, au fost puse în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Ilfov, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 inculpați, precum și arestarea în lipsă a trei inculpați, ce se sustrag urmăririi penale, pentru o perioadă de 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.