Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT îl contrazice pe Sebastian Ghiță: Nu a fost audiat și nici n-a fost întrebat de cucuveaua mov

Inquam Photos / Adel AL-Haddad
Sebastian Ghita DIICOT

DIICOT neagă faptul că l-a audiat luni pe deputatul Sebastian Ghiţă în dosarul Black Cube, în legătură cu presupusa adresă de email pe care ar fi folosit-o procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Domnul Ghiţă nu a dat astăzi declaraţii, iar adresa de email pe care o invocă, până la acest moment, nu face obiectul dosarului nostru", se arată într-un răspuns oficial al DIICOT.

Citește și: Nicușor Dan a experimentat viața de om al străzii: Nu singur, ci alături de ambasadorul Marii Britanii / VIDEO

Sebastian Ghiţă s-a prezentat luni la DIICOT, însă procurorii spun că au reprogramat audierea lui.

Precizarea DIICOT vine după ce Ghiţă a venit luni la sediul Direcţiei şi a susţinut că a dat declaraţii în dosarul Black Cube, în care a făcut referire şi la "adresa secretă" care, potrivit acestuia, ar fi fost folosită de şefa DNA - cucuveauamov@gmail.com.

Citește și: HALUCINANT Varianta celebrului DJ român arestat pentru sex cu minore: Ele voiau și insistau / VIDEO

"Am calitatea de martor, nu pot să vă dau alte date şi informaţii din dosar. De vreme ce domnii procurori m-au întrebat (n.r. despre adresa de email cucuveauamov@gmail.com) s-ar putea să încerce să afle informaţii. (...) Ştiam că această adresă de email este folosită de doamna Kovesi. (...) Orice lucru mi s-a părut important despre acest caz, l-am spus procurorilor. Nu mi se pare că atacarea unor instituţii ale statului român, DNA , SRI, DIICOT este o chestiune permisă şi cred că procurorii DIICOT trebuie să investigheze dacă acest lucru se întâmplă", a declarat Sebastian Ghiţă, la ieşirea din sediul DIICOT.

De altfel, şi la intrarea în sediul DIICOT, Sebastian Ghiţă a afirmat că ştia faptul că şefa DNA folosea email-ul respectiv.

Citește și: Laura Bretan a UIMIT Italia: A interpretat ‘Tatăl nostru’ în Panteon / VIDEO

"Sunt convins că acea operaţiune a unor agenţii de spionaj străine - Black Cube, agenţia care a fost legată de fostul şef al spionajului israelian - este în atenţia procurorilor DIICOT şi, pentru că principala ţintă în statul român a fost doamna Codruţa Kovesi, probabil DIICOT verifică dacă acea adresă specială, secretă, acea adresă ascunsă - cucuveauamov@gmail.com, adresa doamnei Kovesi, este una dintre adresele pe care cei de la Black Cube le-au spart şi din care au putut afla informaţii secrete ale statului român, ale DNA şi ale doamnei Kovesi", a spus Ghiţă, la intrarea în sediul DIICOT.

Până în prezent, trei israelieni au fost puşi sub acuzare în acest dosar - Ron Weiner, David Geclowicz şi Yossi Barkshtein. Ultimul a reuşit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.

De asemenea, procurorii l-au pus sub urmărire penală pe fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, aflat în prezent în arest preventiv.

Citește și: A murit în timp ce se uita la filme porno: Ce făcea în același timp

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.