Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT lovește puternic în Holzindustrie Schweighofer - Mai mulți directori, puși sub învinuire după perchezițiile la mafia lemnului

Holzindustrie Schweighofer
Mai mulți directori din cadrul fabricilor din Rădăuți și Sebeș ale Holzindustrie Schweighofer au fost puși sub învinuire după perchezițiile de ieri efectuate de DIICOT! Printre suspecți sunt Nichifor Tofan, directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer de la Rădăuți, precum și alți doi directori din cadrul acesteia și o persoană cu funcție de conducere din cadrul fabricii de la Sebeș, susțin surse judiciare pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut percheziţii, miercuri dimineaţă, pentru destructurarea unei grupări care ar fi cauzat un prejudiciu de 25 de milioane de euro prin achiziţionarea de lemn fără provenienţă legală sau a cărui provenienţă ilegală era disimulată prin unele documente justificative cu caracter nereal.

Procurorii spun că începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemnoasă în vederea procesării în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului.

În acelaşi scop, unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi, după caz, impuşi alţii. Surse judiciare au declarat pentru știripesurse.ro că este vizată compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, fiind făcute percheziţii la sediul central al aceseia şi la fabrici ale acesteia, dar şi la direcţii silvice şi gărzi forestiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.