Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT oferă detalii REVOLTĂTOARE dintr-un dosar: Opt persoane au fost REȚINUTE

mascati perchezitii diicot

Procurorii DIICOT Neamţ au reţinut, vineri, pentru 24 de ore, opt persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu un minor.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că pe raza municipiilor Piatra Neamţ şi Roman, a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în exploatarea sexuală a unor tinere, majore şi minore, provenite din familii dezorganizate sau din centre de plasament. Persoanele vătămate (...) erau cazate în locaţii închiriate de către membrii grupării, în vederea practicării prostituţiei, inculpaţii racolând clienţi fie prin anunţurile din ziarele locale, fie din rândul unor clienţi fideli", informează un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Citește și: SCANDAL SEXUAL la Casa Albă: S-a cuplat, însurat fiind, cu soția fratelui său mort

Potrivit anchetatorilor, inculpata Bella Ioana Gîdioi Mumjdiev a practicat prostituţia pe raza municipiului Piatra Neamţ, ocazie cu care şi-a format un grup de clienţi fideli. În cursul anului 2015, inculpata, la sugestia unor clienţi, a racolat mai multe minore dintr-un centru social din municipiul Roman, pe care le-a cazat pe raza municipiului Piatra Neamţ, în locaţii puse la dispoziţie de alţi membri ai grupului infracţional.

Acesta ar fi fost structurat pe mai multe paliere, primul având ca atribuţii identificarea fetelor dispuse să practice prostituţia şi racolarea acestora. Al doilea palier avea ca scop punerea la dispoziţie a spaţiilor în care minorele şi majorele să întreţină relaţii cu clienţii racolaţi, fie prin intermediul anunţurilor de la mica publicitate, fie de către ceilalţi membri ai grupării.

Citește și: Ea a fost desemnată top-modelul momentului

"În perioada anilor 2016-2017 , inculpata Bella Ioana Gîdioi Mumjdiev a atras-o în activitatea infracţională şi pe inculpata Ana Maria Pădurariu, căreia i-a solicitat să racoleze colege din centrul social dispuse să practice prostituţia sub coordonarea ei. Tot în perioada menţionată, inculpata a dezvoltat relaţii de prietenie cu mai multe minore din cadrul unui centru din municipiul Piatra Neamţ, instituţie de unde a racolat mai multe minore pe care le-a determinat să practice prostituţia", se arată în comunicat.

De asemenea, cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, în perioada anilor 2012-2014, inculpatul Vasile Nicorescu, pedagog în cadrul unui centru social din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Neamţ, a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani, instituţionalizată în centrul respectiv.

Citește și: Simptomele de oboseală ale șoferilor vor declanșa o alarmă cu un sistem de senzori

"Poliţiştii structurilor de combatere a criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ, au efectuat trei percheziţii în municipiile Piatra Neamţ şi Roman la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma percheziţiilor, au fost executate 22 de mandate de aducere, iar opt persoane au fost reţinute de procurori pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi act sexual cu o minoră, fiind prezentate Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Emma Watson a pozat topless: Cum arată sânii lui Hermione din Harry Potter / FOTO HOT

În acţiune au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Bacău şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.