Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT, pe urmele celui de-al treilea spion al Laurei Codruţa Kovesi

diicot

DIICOT, pe urmele celui de-al treilea spion al Laurei Codruţa Kovesi. Procurorii au cerut mandat de arestare în lipsă pentru bărbatul suspectat că a fugit cu un taxi în Bulgaria, pe la Giurgiu, potrivit RomâniaTV. În acest caz au fost arestate până acum două persoane suspectate că au vrut să afle informații confidențiale despre șefa DNA.

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti reiau, luni, dezbaterile în dosarul israelienilor care au monitorizat-o pe Laura Codruţa Kovesi. Procurorii DIICOT au cerut mandat de arestare în lipsă pentru cel de-al treilea spion implicat în această operaţiune, după ce acesta a reuşit să fugă din România, în timp ce complicii săi erau reţinuţi.

Cei doi angajați ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron și Geclowicz David, inculpați în dosarul de hărțuire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pe 3 aprilie. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti i-a arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Potrivit unor surse judiciare, Weiner Ron a luat 5.000 de euro pentru misiunea din România, care reprezenta salariul primit de la firma Black Cube. Cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care trebuaiu să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

Cei doi au mărturisit în faţa procurorilor de unde sunt, cine i-a trimis, însă au spus că nu ştiu cine i-a angajat deoarece contractul lor s-a desfăşurat prin firma Black Cube.

Cei doi au fost iniţial citaţi de Parchetul General, care au dispus măsura controlului judiciar, ulterior dosarul fiind trimis la DIICOT.

Black Cube este o companie care activează în domeniul Intelligence, fondată în anul 2010 de foştii ofiţeri de informaţii israelieni Dan Zorella şi Avi Zanus.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.