Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT, percheziții MASIVE: Vizate, două instituții publice

diicot

La data de 08.06.2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Vaslui şi lucrători din cadrul S.C.C.O. Vaslui, D.G.A. și B.C.C.O. Iași efectuează 23 de percheziții, la mai multe locații de pe raza judeţelor Vaslui și Iași, dintre care două la sedii de instituții publice, în scopul destructurării unei grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală și splălarea banilor.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 –  2017 pe raza judeţelor  Vaslui și Iași a acționat o grupare infracțională organizată, specializată în comiterea de infracțiuni de natură economică coordonată de administratorul unei societăți comerciale din mun. Vaslui, prejudiciul parțial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că membrii grupării  au beneficiat și de aportul unor funcționari publici, cărora în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor de serviciu li s-au oferit sume de bani sau alte foloase necuvenite.

S-a DECIS încetarea detaşării procurorilor din Ministerul Justiției. Anunțul lui Tudorel Toader

Totodată, urmează ca în cursul zilei de azi să fie audiate circa 25 de persoane, urmând ca în funcție de probatoriul administrat să fie luate și alte măsuri de procurorul de caz.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.