Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DIICOT: Susținem participarea Procurorului General al României și a CSM la discuțiile de negociere legate de proiectul de lege privind pensiile de serviciu

DIICOT

DIICOT a emis, marți, un comunicat de presă privind rezultatul adunării generale a procurorilor ce a avut loc pe fondul modificărilor propuse în domeniul pensiilor speciale.

„În temeiul art. 91 alin. (1) din Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a convocat la data de 20 iunie 2023, Adunarea Generală a procurorilor din cadrul direcției, având ca obiect exprimarea unui punct de vedere privind proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și manifestarea susținerii Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa consacrată de Constituție, de garant al independenței justiției”, se arată în comunicat.

În urma dezbaterilor, arată DIICOT, s-a supus la vot și a fost adoptată manifestarea susținerii procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Consiliului Superior al Magistraturii, de a participa la discuțiile de negociere privind proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

„În situația în care propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și susținute de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu vor fi avute în vedere de către Legislativ, se va convoca o nouă adunare generală a procurorilor direcției pentru a se stabili dacă se inițiază o formă de protest, iar în caz afirmativ, formele graduale de protest ce urmează a fi adoptate”, mai arată procurorii de la crimă organizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.