Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dimitri Medvedev, atac brutal la Joe Biden: El este ruşinea SUA!

reuters
dmitri medvedev

Dmitri Medvedev, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, l-a numit vineri pe Joe Biden "o rușine nebună" pentru SUA, adăugând că președintele SUA nu are dreptul să se compare cu Franklin D. Roosevelt, relatează Reuters, potrivit Rador Radio Rmânia.

Dl Biden și-a deschis joi discursul privind Starea Uniunii referindu-se la un discurs din 1941 susţinut în Congresul SUA, în cursul căruia Franklin Delano Roosevelt a spus că uniunea se confruntă cu un punct de cotitură fără precedent în istorie. De asemenea, preşedintele Biden l-a acuzat pe rivalul republican Donald Trump că s-a plecat în fața Rusiei și, la puțin peste două săptămâni după ce l-a numit pe Vladimir Putin un "fiu de căţea nebun", a spus că are un mesaj despre Ucraina pentru președintele rus: "Nu ne vom da deoparte". "Chiar dacă Roosevelt era un om infirm într-un scaun cu rotile, el a scos America din Marea Criză Economică; Biden, pe de altă parte, este un individ nebun, cu dizabilități mintale, care și-a propus să târască omenirea în iad", a precizat dl Medvedev, fost președinte al Rusiei care este acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe reţeaua socială X.

"Roosevelt împreună cu aliați precum URSS luptau pentru pace; totuși, Biden încearcă în mod activ și persistent să înceapă al treilea război mondial". "Roosevelt lupta împotriva fasciștilor, dar Biden luptă pentru ei", a scris Dmitri Medvedev în limba engleză. "El este ruşinea SUA!"!

Dmitri Medvedev, care s-a prezentat drept un liberal când a fost președinte, în perioada 2008-2012, se înfăţişează acum ca un ferm militant antioccidental al Kremlinului. Diplomații spun că opiniile sale oferă un indiciu al gândirii de la nivelurile superioare ale elitei de la Kremlin. Războiul din Ucraina a declanșat o criză profundă în relațiile Rusiei cu Occidentul, iar Joe Biden i-a înfuriat pe oficialii ruși cu comentariul său "fiu de căţea nebun" despre preşedintele rus. Zâmbind ironic, Vladimir Putin a reacţionat ulterior afirmând că acea remarcă arată de ce Rusia crede că Joe Biden este un viitor președinte preferabil lui Donald Trump. Dl Putin descrie SUA și pe aliații săi ca pe un imperiu care se prăbușește ce vrea să distrugă Rusia și să-i fure resursele naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.