Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dimitri Medvedev prezice un război global: La fiecare cotitură spre tot mai mult întuneric și teroare se vede o clară urmă americană

dw.com
Dmitri Medvedev

Conflictul militar din Orientul Mijlociu dintre Israel și mișcarea palestiniană Hamas riscă să evolueze într-un conflict militar regional sau un război global, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un articol publicat în ziarul rusesc "Izvestia".

"În Orientul Mijlociu este din nou război. Un război crud, fără reguli. Un război bazat pe teroare și doctrina recurgerii neproporționale la forță împotriva populației civile", a remarcat Medvedev. El a adăugat că pentru Rusia este mult mai important ceea ce se petrece în zona operațiunii militare din Ucraina, dar nu poate nici să ignore acțiunile de luptă dintre Armata de apărare a Israelului și Hamas.

Medvedev își pune întrebarea cui îi revine responsabilitatea reală pentru noua spirală a războiului israeliano-palestinian și își dă singur răspunsul. După cum a afirmat Medvedev, "actualul conflict are o îndelungată preistorie, dar din anii 1940, la fiecare cotitură spre tot mai mult întuneric și teroare se vede o clară urmă americană". Medvedev a subliniat că "în toate războaiele arabo-israeliene, începând din anii '60, Washingtonul a sprijinit și a pompat cu arme doar o singură parte". Regiunea instabilă explozivă este foarte utilă Americii - "niciodată, nicio administrație americană nu a fost interesată de reglementarea definitivă a situației în Orientul Mijlociu", a adăugat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Medvedev susține că orice convorbiri de pace privind reglementarea actualului conflict cu participarea Statelor Unite sunt sortite dinainte eșecului. Singura modalitate de a înlătura problema o dată pentru totdeauna, este de părere Medvedev, este crearea statului palestinian autentic, realizarea tuturor hotărârilor politice fundamentale adoptate în 1947.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.