Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauză că un judecător este în concediu de odihnă, Bogdan Olteanu nu și-a aflat pedeapsa: În prima instanță a primit 7 ani de pușcărie

bogdan olteanu Inquam Photos

Decizia dosarul fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, a fost amânată, joi, pentru data de 29 octombrie, din cauză că unul dintre membrii completului de judecată este în concediu de odihnă. În primă instanță, Olteanu a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Curtea de Apel București trebuia să ia o decizie, joi, în cazul fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, acuzat de fapte de corupție.

Citește și: Gigi Becali îl desfiinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

Dosarul a fost, însă, amânat, pentru data de 29 octombrie, întrucât unul din membrii completului de judecată se află în concediu de odihnă.

Tribunalul București l-a condamnat, pe Bogdan Olteanu, în primă instanță, la 7 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a primit mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu, pentru a interveni astfel încât Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării.

Citește și: Anunț de ultim moment al Olguței Vasilescu! ‘PSD a semnat’

Decizia pe care o va da Curtea de Apel București va fi definitivă.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Citește și: Marcel Ciolacu, revoltat: ‘Guvernul trebuie să explice cum va organiza scrutinul în această situaţie’

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)", explica DNA la trimiterea în judecată.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

În ceea ce îl piveşte pe Sorin Ovidiu Vântu, omul de afaceri a anunţat că şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.