Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauza muncii de acasă, spaţiile de retail şi zonele pentru co-working se mută în ansamblurile rezidenţiale

SVN Romania
Berceni apartamente

Spaţiile de retail şi zonele amenajate pentru co-working din ansamblurile de locuinţe noi construite la parter sau în spaţii adiacente au devenit un element care este luat în calcul din ce în ce mai mult de cumpărătorii de locuinţe, în contextul lucrului de acasă şi al nevoii de a se proteja din cauza virusului COVID-19, potrivit unui comunicat al companiei Imoteca, remis, luni, AGERPRES.

"Vedem un interes care se manifestă din ce în ce mai intens pentru aceste facilităţi pe care cumpărătorii de locuinţe le doresc în ansamblurile rezidenţiale, astfel că dezvoltatorii cu proiecte de mai mult de două blocuri s-au repliat şi iau în calcul şi aceste cerinţe. În prezent, aceste criterii sunt definitorii pentru doi din cinci cumpărători, iar având în vedere faptul că oamenii vor lucra mai mult de acasă şi în perioada post-pandemie, credem că ponderea va creşte", a declarat Oana Ivan, managing partner Imoteca.

Reprezentanţii companiei menţionează faptul că includerea unui mix de chiriaşi de retail cât mai variat şi de zone în care locuitorii ansamblurilor rezidenţiale pot să lucreze în sistem co-working, oferă un avantaj competitiv dezvoltatorilor, într-o piaţă în care concurenţa este în creştere.

În condiţiile crizei sanitare, pentru cumpărătorii de locuinţe, confortul se traduce acum prin facilităţi care să le ofere acces facil la nevoile zilnice, fără să mai fie nevoiţi să se deplaseze. De asemenea, în contextul răspândirii modelului de lucru hibrid, spaţiile co-working amenajate în apropierea locuinţei sunt foarte apreciate şi căutate.

Astfel, în aceste spaţii funcţionează, pe lângă magazine alimentare, şi clinici medicale, saloane de înfrumuseţare, spălătorii, cafenele, restaurante etc, operatori pe care înainte de pandemie îi găseai mai ales la parterul clădirilor de birouri.

Suprafeţele ocupate de zonele care se adresează acestor facilităţi au crescut ca pondere în ansamblurile rezidenţiale şi pot ajunge până la 10-15% din suprafaţa totală construită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.