Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauza pandemiei, slujbele de Crăciun se vor ține în aer liber, în Germania

facebook.com
preot catolic popa

Episcopii catolici germani s-au reunit miercuri pentru a discuta despre dificultăţile logistice cu care se vor confrunta cu ocazia ceremoniilor legate de Sărbătoarea Crăciunului, în contextul măsurilor împotriva pandemiei cu noul coronavirus, iar unul dintre episcopi a sugerat extinderea capacităţii bisericilor prin organizarea slujbelor în aer liber, transmite DPA.

"Este o mare provocare", a declarat Franz-Josef Bode, episcop de Osnabrueck, în cadrul adunării bianuale a Conferinţei Episcopilor Germani (DBK) ce a fost organizată în oraşul Fulda (centru). "Va trebui să extindem spaţiul bisericilor în oraşe, în pieţe şi parcuri".

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

Cum bisericile pline de oameni cu ocazia Crăciunului nu mai sunt o opţiune în acest an din cauza coronavirusului, preoţii vor trebui să oficieze un număr mai mic de slujbe, cu o participare restrânsă a credincioşilor.

Multe dintre ceremoniile religioase vor trebui probabil să fie ţinute afară, conform episcopului Bode, care a adăugat că speră ca enoriaşii să facă faţă frigului şi să participe la aceste slujbe.

Citește și: Orașul penalilor (II). Canidatul PNL-USR a turnat la Securitate, iar cel al PSD a făcut pușcărie pe vremea lui Ceaușescu

O altă problemă este cea legată de întâlnirile tradiţionale în scopuri caritabile cu persoanele sărace, conform episcopului Bode, care a recomandat însă ca aceste întâlniri să nu fie anulate din cauza crizei coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.