Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauza unor pene de curent dar și a viscolului puternic, trenurile CFR circulă dublate cu locomotive Diesel, pe ruta Ghioroc-Glogovăţ

stirileprotv.ro
tren cfr

Toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale, la această oră, circulaţia trenurilor fiind adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza Regionalei CF Timişoara, unde nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a liniei de contact, însă sunt înregistrate rafale puternice de vânt, informează Compania Naţională de Căi ferate CFR SA, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

Administratorul infrastructurii feroviare menţionează că, în urma deciziei Operatorului Naţional de Transport Feroviar de Călători, pe relaţia Ghioroc - Glogovăţ, toate trenurile CFR Călători circulă dublate cu locomotive Diesel, pe ambele fire de circulaţie.

În intervalul orar 5:40 - 10:18, trenurile R 2027, R 2044, IR 347 şi IR 1763 au înregistrat întârzieri totale de 661 de minute, faţă de graficul normal de circulaţie.

"La această oră, trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, pe relaţia Ghioroc - Glogovăţ, întârzierile faţă de graficul normal de circulaţie, reducându-se la 20-25 minute/tren, pentru operaţiunile de ataşarea/detaşarea locomotivei Diesel la fiecare garnitură. Menţionăm faptul că, din punct de vedere al stării infrastructurii, dar şi a sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, nu sunt semnalate deranjamente, personalul feroviar de specialitate al companiei noastre verifică permanent funcţionarea componentelor reţelei, astfel încât să intervenim operativ, dacă situaţia o impune. Precizăm de asemenea faptul că, în ultimele 24 de ore, odată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură, au verificat permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinute în stare de funcţionare optimă, în special pe raza judeţelor aflate sub incidenţa avertizărilor de vreme nefavorabilă", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe toate cele opt regionale de cale ferată se menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să reducem perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament.

Reprezentanţii CFR S.A. subliniază că, în situaţia în care, din cauza condiţiile meteo nefavorabile, se impun măsuri speciale de circulaţie, personalul Companiei va aviza imediat toţi operatorii de transport feroviar, astfel încât aceştia, la rândul lor, să poată anunţa călătorii despre modificările care pot interveni în graficul trenurilor, programate pentru ziua în curs.

Totodată, se recomandă pasagerilor ca, înainte de plecarea la drum, să solicite telefonic informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor la Gara CFR din localitate, la numărul de telefon CFR 021/9521 şi să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, de stat şi privaţi, pentru informaţii actualizate despre eventuale modificări în circulaţia trenurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.