Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din coaliția guvernamentală se cere majorarea salariului minim, după decizia Parlamentului European: Fiecare român va primi cel puțin 700 de euro

bani-lei-salariu

Parlamentul European şi statele membre ale UE au ajuns, marţi, la un acord politic referitor la Directiva privind salariile minime adecvate, propusă de Comisie în octombrie 2020. La începutul mandatului său, preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a promis un instrument juridic pentru a se asigura că angajaţii din UE au un salariu minim echitabil şi a repetat acest angajament în primul ei discurs privind Starea Uniunii, în 2020.

După decizia PE, unul dintre deputații PSD, Mihai Weber, președinte PSD Gorj, a depus în Parlamentul României o propunere prin care salariul minim pe economie să fie majorat până la 700 de euro, ”care să asigure un nivel de trai decent pentru cetățeni”.

”Salariul minim pe economie TREBUIE MAJORAT

CREȘTEREA salariului minim în România este o NORMALITATE și o OBLIGAȚIE. O spun chiar și oficiali ai Uniunii Europene.

În legislatura 2016-2020, am depus în Parlament un proiect de lege care viza majorarea salariului minim pe economie la peste 700 de euro. Din păcate, niciunul dintre partidele de dreapta, care se aflau atunci la guvernare, nu au susținut acest proiect.

Propunerea PSD este întărită și de acordul dintre Parlamentul European și statele membre UE, cu privire la regulile comune pentru garantarea unui salariu minim care să asigure un nivel de trai decent pentru cetățeni.

Astfel, am revenit cu această propunere în Parlament și le cer partenerilor de coaliție să o susțină

Românii merită un trai mai bun”, transmite deputatul Mihai Weber.

De altfel, Agnes Jongerius, purtătorul de cuvânt al S&D privind ocuparea forței de muncă și negociator al Parlamentului European, a declarat: ”Dorim ca țările UE să își verifice salariile minime în raport cu criteriile de referință internaționale; cum ar fi cel puțin 50 % din salariul mediu brut și 60 % din salariul mediu brut. În prezent, 18 țări din UE nu îndeplinesc aceste criterii. Această nouă lege a UE va stimula salariile a milioane de europeni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.