Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din culisele PSD. Cum s-ar fi aranjat listele la parlamentare în Dolj: 'Grindeanu mi-a zis că sunt Fifor doi'

PSD

Fostul lider al senatorilor PSD, Radu Preda, povestește într-un interviu în presa locală cum „s-a culcat“ pe primul loc pe lista de la Dolj pentru Camera Deputaţilor şi s-a trezit pe locul 11, loc neeligibil pentru Parlamentul României. În urma acestui episod, politicianul a trecut la PMP.

Citește și: PSD vede posibilă intrarea la guvernare (surse)

Extrase din interviu:

  • „ Acum trei săptămâni eram bine merci în Senatul României, lider al grupului PSD din Senat, eram propunerea agreată a PSD Dolj pentru a deschide lista candidaţilor la Camera Deputaţilor. Ca să-l citez pe domnul preşedinte Claudiu Manda eram „capul tractor care să ducă greul comunicării de campanie“.
  • Am primit un SMS de la Craiova, de la partid, cum că va fi o şedinţă în care se vor definitiva listele pentru alegerile parlamentare (...) Am răspuns la apel, ne-am văzut la partid. Din punctul meu de vedere nu mă aşteptam la ceva rău, totul era clar. Ne-am aşezat la masă, domnul preşedinte Manda a luat cuvântul şi ne-a spus că avem o chestiune care trebuie făcută peste capul Doljului, adică ni s-a impus de la Bucureşti să luăm pe cineva pe listele de la Dolj. Ni s-a pus la dispoziţie şi o listă cu mai multe nume, eu am ales-o pe Laura Vicol. Apoi ne-a spus că ea va trebui să fie la noi pe locul unu, nu ştiu de unde venea acel „va trebui“.
  • Mai avem o altă chestiune pe care trebuie să o discutăm punctual aici, a continuat preşedintele Manda, despre voturile lui Antonie Solomon. Adică noi, cei din PSD, trebuie să punem pe listele noastre, pe locul trei, un om din partea lui Solomon. Deci asta înseamnă că mai rămânem cu două locuri eligibile la Camera Deputaţilor, asta înseamnă că discuţia pe care am avut-o cu Radu Preda, şi a specificat acest lucru, nu mai rămâne valabilă.
  • Olguţa mi-a fost naşă, dar înainte de a se căsători cu Claudiu Manda. Am plecat de la acea şedinţă, am salutat lumea, cu gândul că lucrurile nu vor sta aşa şi că la Bucureşti, unde se discută listele finale, lucurile se vor schimba. În Biroul Permanent Naţional, unde Doljul avea trei membri, eu, Olguţa şi Claudiu Manda, am crezut că sigur se va schimba ierarhia, pentru că până la urmă îmi făcusem datoria faţă de partid.
  • Sincer, am crezut că este şi o chestiune de imagine. Ni s-a spus că de la Bucureşti s-au impus listele, dar mie mi s-a mai spus în Biroul Judeţean că dacă Marcel Ciolacu vrea să schimbe lista, să pună pe primul loc pe cine vrea el, poate să o facă. M-am gândit că Ciolacu va suci lista, aşa cum vorbisem în biroul său, şi că Laura Vicol se va duce în altă parte, iar eu mă întorc pe primul loc.
  • Luni dimineaţa am venit la partid (...) Cum am ajuns la partid, cum m-a întrebat preşedintele Ciolacu ce s-a întâmplat la Craiova. Domn preşedinte, nu ştiu, i-am răspuns. El atunci m-a luat de cot şi mi-a zis: hai să îţi spun ce este cu tine. Tu ai fost ca în bancul ăla când ţi s-a spus să-ţi pui pălărie şi apoi te-au întreabat dacă ai ţigări. Şi nu ai avut ţigări! La care Grindeanu, din stânga mea, mi-a zis: tu eşti Mihai Fifor doi. Hai, du-te la parlament că vedem noi, nu rămâne aşa, mi-au spus. Aşa că am plecat relaxat cu gândul că se ocupă şefii partidului şi sperând că se schimbă lucrurile.
  • Am fost apoi la sediul PSD din Bucureşti şi m-am întâlnit la intrare chiar cu Marcel Ciolacu. L-am întrebat dacă ştie ceva de mine, dar a ridicat din umeri şi a dat ochii peste cap. Am intrat în sediu, era Claudiu Manda acolo, l-am întrebat cum rămâne cu mine şi mi-a zis că s-a rezolvat: sunt pe locul 11. L-am întrebat şi pe Paul Stănescu, dar şi el a dat ochii peste cap ca şi Ciolacu, din ciclul asta-i viaţa.
  • Am salutat, am plecat şi l-am sunat pe Călin Popescu Tăriceanu. Am avut o relaţie bună cu el, iar el era foarte apropiat de Marcel Ciolacu. L-am întrebat dacă poate vorbi cu Ciolacu, să afle ce s-a întâmplat. L-a sunat, iar Marcel i-ar fi spus că asta a fost decizia celor de la Dolj, că nu se poate pune cu ei, că sunt încăpăţânaţi şi că asta-i viaţa”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.