Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din lotul României, 12 fotbaliști au crescut în fotbalul din străinătate

frf

Din lotul României, nu mai puţin de 12 fotbalişti au crescut în fotbalul din străinătate ori s-au format acolo, ajungând înainte de a împlini 20 de ani peste hotare, informează frf.ro.

Este vorba de jucători născuţi în străinătate, plecaţi din copilărie în alte ţări sau care au făcut subiectul unor transferuri la cluburi din afara României pe perioada junioratului, maximum până la împlinirea vârstei de 20 de ani. Practic, jucători a căror formare şi desăvârşire a fost profund influenţată, prin diferite contexte, de fotbalul vest-european.

Alibec, Puşcaş şi Bîrligea, adică toate cele trei vârfuri din lotul României, sunt pe filieră italiană. Primii doi, ajunşi la Inter Milano, iar ultimul, la Cantera Ribolla apoi Palermo.

Trendul Peninsulei se menţine şi spre mijlocaşi, unde se află Marius Marin, ajuns de foarte devreme la Sassuolo, şi Ianis Hagi, format inclusiv de Fiorentina. Apoi, Tudor Băluţă cu experienţa la Brighton în Anglia şi Screciu, cu anii petrecuţi în Belgia, la Genk şi Lommel.

Defensiva ne oferă 5 fotbalişti! Andrei Raţiu şi Bogdan Racoviţan, născuţi şi crescuţi în Spania, respectiv Franţa, plus Rus (ajuns în Ungaria), Drăguşin (Italia), Manea (Belgia).

România continuă în septembrie parcursul spre Campionatul European – Germania 2024 cu două confruntări importante pe teren propriu:

Sâmbătă, 9 septembrie, 21:45, Arena Naţională: România – Israel

Marţi, 12 septembrie, 21:45, Arena Naţională: România – Kosovo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.