Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din SUA se văd doar fraudele electorale din extern: acuzații, după alegerile din Venezuela

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Statele Unite l-au acuzat luni pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro că a "fraudat în mare măsură" alegerile regionale şi locale de duminică, care în opinia lor nu au fost nici libere, nici corecte, notează AFP.

"Regimul Maduro i-a privat din nou pe venezueleni de dreptul lor de a participa la un proces electoral liber şi echitabil", a declarat şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, într-un comunicat, informează Agerpres. 

"Temându-se de vocea şi votul venezuelenilor, regimul a fraudat în mare măsură procesul pentru a stabili rezultatul acestor alegeri cu mult înainte ca primul buletin să fie aruncat în urne", a adăugat el, referindu-se la "arestări arbitrare", la "incriminarea activităţii partidelor politice", "interzicerea unor candidaţi", "cenzura mass-media" şi alte "metode autoritare care practic au înăbuşit pluralismul politic".

Antony Blinken a salutat partidele, candidaţii şi alegătorii care au participat la scrutin pentru "a păstra" un spaţiu democratic, deplângând în acelaşi timp că Nicolas Maduro aproape că l-a făcut "să dispară".

Puterea şefului statului, a cărui realegere la preşedinţia Venezuelei în 2018 nu este recunoscută de Washington şi o parte a comunităţii internaţionale, a câştigat o victorie zdrobitoare la alegerile regionale de duminică, cu 20 din 23 de posturi de guvernator şi primăria capitalei Caracas.

Opoziţia divizată a participat pentru prima dată la alegeri din 2017, după boicotarea alegerilor prezidenţiale şi legislative. În pofida apelurilor la unitate, ea nu a reuşit să fuzioneze.

Uniunea Europeană a trimis pe teren o misiune electorală, prima după 15 ani, care îşi va prezenta marţi raportul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.