Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinastie mai putin cunoscuta din PSD. Cum isi impart functii cu staif

sotii podgorean

Nepotismul din partidele politice, indiferent de culoarea lor politica este un subiect care revine constant in atentia publcia. Uneori numele implicate in astfel de scandaluri sunt sonore, alte ori mai putin cunoscute. In orice caz ANI cel putin gaseste periodic alesi locali sau parlamentari care se afla in conflict de interese ca si-au angajat.

Insa interesante sunt cazurile in care familii intregi se bucura de functii importante la stat. Asa ajungem la 'dinastia Podgorean'.

Domnul Podgorean

Desi numele nu este foarte cunoscut, familia Podgorean are cu ce se lauda. Deschizator de drumuri pare sa fi fost Radu Podgorean care inca din 1990 a intrat in slujba statului in calitate de expert guvernamental, director la Departamentul informaţiilor publice. Au urmat functii de consilier parlamentar, o functie de director la o firma privata, ca in 2000 sa intre in PSD si sa obtina doua mandate de deputat consecutive. Ultimul insa i-a fost scurtat, fiind trimis in 2007  la Bruxelles ca europarlamentar pana in 2009. In 2010 devine consilier in cadrul Comisiei Naţională a Valorilor Mobiliare. In 2013 se intoarce insa pe o functie cu staif si devine secretar de stat in Ministerul de Externe.

Doamna Podgorean

Interesant este ca la acea data, director in minister era chiar sotia sa Carmen Podgorean. Ea a obtinut functia pe vremea cand sotul era europarlamentar. Carmen Podgorean a fost de asemenea ministru plenipotentiar la Londra, practic adjunctul ambasadorului roman la Londra. Acum doamna Podgorean se afla pe lista noilor ambasadori propusi de presedintele Klaus Iohannis. Ea urmeaza sa reprezinte Romania ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Argentina şi Republica Paraguay.

Podgorean Jr.

Fiul sotilor Podgorean, Miron, nu ramane mai prejos in comparatie cu parintii sai. El este consilier in Parlamentul Europeana si potrivit informatiilor din presa el s-ar afla sub aripa europarlamentarului PSD Catalin Ivan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.