Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dîncu bate cu pumnul în masă legat de tensiunile din coaliție: PSD și PNL sunt pe picior de egalitate

Digi24
Vasile Dîncu

PSD și PNL sunt pe picior de egalitate în coaliție, avem până la urmă același proiect, mergem împreună, dincolo de declarațiile de presă, care pot să fie mai degrabă declarații de efect”, spune la RFI președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu.

Declarația vine după ce mai mulți liberali au criticat în ultimele săptămâni modul în care social-democrații tratează PNL-ul ca partener de guvernare.

Vasile Dîncu spune că Guvernul își asumă răspunderea pe măsurile fiscale, din cauza urgenței.

Întrebat dacă asumarea răspunderii este mai degrabă un mesaj către PNL, de genul „jucăm cu mandatul pe masă”, senatorul social-democrat a răspuns: "Poate că inițial a fost această intenție, pentru că în spațiul public, mai ales, o serie de parlamentari sau lideri ai PNL au manifestat niște reticențe care erau mai degrabă comunicaționale, pentru că la ultima dezbatere din coaliție pe care am avut-o, nu am văzut să fi fost o discordie sau o bătălie în interiorul coaliției privind aceste măsuri. Erau discutate deja de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă și a fost un consens destul de important în acest sens, dar la început, probabil că a existat senzația că în cadrul PNL sunt unele măsuri care sunt considerate linii roșii sau intolerabile, să zicem așa".

Reporter: Dar PSD pare că a luat întreaga guvernare asupra sa, ca și cum PNL-ul nici nu ar exista în coaliție. Ați propus o serie de măsuri fiscale pe care liberalii nu le agreează. "Am fost băieţii mult prea cuminţi din coaliţie. S-a terminat cu binele! Vom fi extrem de duri începând de acum şi trebuie să fim trataţi pe picior de egalitate", a spus recent prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Vasile Dîncu: Este o declarație de presă, o declarație care de regulă nu se repetă și în interior, după ce se intră la discuții. Vorbesc generic de asemenea tipuri de declarații, astfel încât după aceea nu am mai avut asemenea discuții. Sigur că avem responsabilitatea acestei guvernări prin Marcel Ciolacu, care în acest moment este premier, însă suntem pe picior de egalitate în acest moment în cadrul coaliției, avem până la urmă același proiect, ministrul de Finanțe este din partea PNL și mergem împreună, dincolo de declarațiile de presă, care pot să fie mai degrabă declarații de efect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.